ροή ειδήσεων

Η ελληνική λέξη που εξασφάλισε σε έναν 14χρονο 40.000 δολάρια



Μία ελληνική λέξη εξασφάλισε τον Karthik Nemmani τη νίκη σε εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας στις ΗΠΑ. Ο μαθητής κλήθηκε να συλλαβίσει τη λέξη «κοινωνία» για να μπορέσει να κερδίσει την πρώτη θέση και ένα μεγάλο χρηματικό έπαθλο.

Ο 14χρονος Nemmani, μαθητής από το Τέξας, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ σε εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας, αλλά έφτασε στον τελικό έχοντας απέναντί του την 12χρονη Naysa Modi, με την οποία είχε αναμετρηθεί - και χάσει - στο παρελθόν σε τοπικό επίπεδο.

Στον διαγωνισμό ο Nemmani κατάφερε να πάρει τη ρεβάνς από την Modi συλλαβίζοντας σωστά, μεταξύ άλλων, τις λέξεις «aver» (διαβεβαιώ), «ankyloglossia» (αγκυλοσφράγια), και «koinonia», με την οποία μάλιστα κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση.

Η ελληνική λέξη ήταν το τελευταίο τεστ για τον μαθητή, που μπορεί να υπερηφανεύεται για τις γνώσεις του. Ερωτώμενος αν η παρουσία της 12χρονης και άλλων φίλων του τον βοήθησε να κερδίσει την πρώτη θέση απάντησε: «Ναι, φαντάζομαι. Υποθέτω πως μου έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση».



Πηγή: Reuters

Ο 14χρονος κέρδισε 40.000 δολάρια μετρητά, ένα κύπελλο, εγκυκλοπαίδειες αλλά και έναν λογαριασμό αποταμίευσης με καταθέσεις 2.500 δολαρίων.


Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 516 παιδιά, ηλικίας 8 έως 15 ετών, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ σε διαγωνισμό του είδους.

Οι κανόνες επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να ζητήσουν στοιχεία σχετικά με τη λέξη που πρέπει να συλλαβίσουν, ενώ μπορούν να ζητήσουν από τους κριτές να την τοποθετήσουν και σε πρόταση.

Η Modi, η οποία κατά τη διάρκεια των απαντήσεων της δακτυλογραφούσε στον αέρα για να βοηθηθεί, έχασε την ευκαιρία να κερδίσει συλλαβίζοντας λάθος τη λέξη «Bewusstseinslage» - ξέχασε να πει μόνο το δεύτερο σίγμα.



Πηγή: Reuters

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *