ροή ειδήσεων

Σε παλιά στρατόπεδα ψάχνουν χώρους για τη φιλοξενία 4.000 προσφύγων



Τρεις νέες δομές στα σχέδια του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής - Αρνητική η πρώτη απάντηση από το δήμο Βοΐών Κοζάνης

Τρεις ακόμη δομές για τη φιλοξενία τουλάιχστον 4.000 προσφύγων και μεταναστών σχεδιάζει να δημιουργήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όπως γράφει το Έθνος, ήδη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Μιλτιάδης Κλάπας έχει ξεκινήσει τις περιοδείες ανά την επικράτεια σε μία προσπάθεια εξεύρεσης κατάλληλων χώρων σε παλιά στρατόπεδα.

Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών από τα χερσαία σύνορα, όσο και η σχεδιαζόμενη αποσυμφόρηση των νησιών το καλοκαίρι, έκρινσε επιτακτική την ανάγκη εξεύρεσης νέων χώρων εγκατάστασης.

Ειδικότερα, στη Λέσβο, στην οποία υπάρχουν 1.500 αιτούντες άσυλο με δικαίωμα μετακίνησης στην ενδοχώρα,. καθυστερεί λόγω έλλειψης χώρων. Την ίδια ώρα στο νησί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρησης επαναφοράς στο hotspot της Μόριας των περίπου 1.000 Κούρδων, οι οποίοι είχαν αποχωρήσει πριν από δέκα ημέρες, φοβούμενοι για τη ζωή τους, έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια με αραβόφωνους.

Μία πρώτη «κρούση» έγινε στο δήμο Βοΐου Κοζάνης με επιστολή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος ζήτησε συναίνεση για τη δημιουργία μίας νέας δομής στο στρατόπεδο «Πόρτη Μιλτιάδη», στην περιοχή της Νεάπολης.

«Σχεδιάζουμε μία δομή με υψηλά στάνταρ φιλοξενίας αποτελούμενη από οικίσκους διαμονής, που θα διασφαλίζουν την ιδιωτική και οι οικογενειακή ζωή, αλλά και την ασφάλεια των φιλοξενούμενων με όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για την καθημερινή λειτουργία της, με τη σταθερή παρουσία του ελληνικού κράτους, αλλά και τη συνδρομή αναγνωρισμένων διεθνών οργανισμών», σημειώνει, μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ.Βίτσας.

Ωστόσο, η δημοτική αρχή Βοΐου απάντησε αρνητικά.

protothema.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/6/18 00:46

    ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜ.-ΤΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΤΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ-ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΥΤΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ-ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ Μ.Κ.Ο. ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΛΛΗΝΑ.ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ.-ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.Ο ΓΙΟΥΓΚΕΡ ΕΙΠΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΦΗΚΟΦΩΛΗΑΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ.-ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.- ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΠΥ ΓΙΟΥΓΚΕΡ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΘΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΟΔΟΠΑΤΗΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.-ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ-ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑ;ΖΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-ΚΥΡΙΩΣ μεγαλοδημοσιογραφοι ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ.-ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ --

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *