ροή ειδήσεων

Ιταλός υπ. Εσωτερικών: Οι παράνομοι μετανάστες να ετοιμάζουν βαλίτσες, οι καλές ημέρες τελείωσαν



Οι οπαδοί της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά χαρακτήρισαν «όνειρο» την τοποθέτηση του Ματέο Σαλβίνι στη θέση αυτή
Νέο μήνυμα στους παράνομους μετανάστες έστειλε ο ένας εκ των δύο κυβερνητικών εταίρων στην Ιταλία και νέος υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι μιλώντας σε συγκέντρωση στα βόρεια της χώρας.

«Οι καλές ημέρες για τους παράνομους μετανάστες τελείωσαν - ετοιμάστε τις βαλίτσες σας» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά.


«Τα κράτη πρέπει να ξαναρχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους και πλέον κανένας διαφθορέας- διακινητής δεν θα πρέπει να ελλιμενίζεται στα ιταλικά λιμάνια», πρόσθεσε σε μια ξεκάθαρη επίθεση εναντίον των μη κυβερνητικών οργανώσεων, τις οποίες κατηγορεί τακτικά ότι συνεργάζονται με τα δίκτυα των διακινητών.

Για να επιταχυνθούν οι απελάσεις, οι οποίες το 2017 ήταν 6.5000, ο Σαλβίνι σκοπεύει να αυξήσει τα κέντρα κράτησης και να συνάψει περισσότερες συμφωνίες με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών, πολλές όμως από τις οποίες δεν βιάζονται να δουν τους πολίτες τους να επιστρέφουν.

Οι οπαδοί του χαρακτήρισαν «όνειρο» την τοποθέτηση του Σαλβίνι σε αυτή τη θέση με άλλους να σχολίαζουν ότι «φέρνει έναν διαφορετικό αέρα».


Ο Σαλβίνι είχε δώσει το στίγμα του αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η επίτευξη συμφωνίας για το σχηματισμό κυβέρνησης ανάμεσα στη Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δηλώνοντας ότι «θα ήθελα να περικόψω το ποσό των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει εγκριθεί για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών. Είναι ένα ποσό το οποίο μου φαίνεται υπερβολικό».

«Θα δοθεί εισιτήριο χωρίς επιστροφή σε όσους έρχονται στην Ιταλία για να δημιουργήσουν προβλήματα και πιστεύουν ότι θα κάποιος θα τους συντηρήσει για όλη τους την ζωή» είχε προσθέσει λίγο πριν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.


Σαλβίνι: «Θα κόψω από τα λεφτά για μετανάστες - Δεν θα τους συντηρούμε για όλη τους τη ζωή εδώ στην Ιταλία»




Θα περικόψω το ποσό των πέντε δισ. που έχει εγκριθεί για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, δήλωσε ο νέος υπουργός Εσωτερικών
Σε έναν από τους κύριους στόχους του, με τα νέα καθήκοντα του υπουργού Εσωτερικών, αναφέρθηκε ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος ετοιμάζεται να πάρει μέρος, σήμερα το απόγευμα, στην ορκωμοσία της κυβέρνησης με πρωθυπουργό των καθηγητή Τζουζέπε Κόντε.

«Θα ήθελα να περικόψω το ποσό των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει εγκριθεί για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών. Είναι ένα ποσό το οποίο μου φαίνεται υπερβολικό», είπε ο Σαλβίνι.


Πρόσθεσε, δε, ότι «Οι πόρτες της Ιταλίας θα είναι ανοικτές για τους καλούς ανθρώπους, αλλά θα δοθεί εισιτήριο χωρίς επιστροφή σε όσους έρχονται στην Ιταλία για να δημιουργήσουν προβλήματα και πιστεύουν ότι θα κάποιος θα τους συντηρήσει για όλη τους την ζωή». «Πρέπει να πάνε σπίτι τους, θα είναι μια από τις προτεραιότητές μας», κατέληξε ο επικεφαλής της Λέγκα.

Οι σχολιαστές αναφέρουν ότι ο Σαλβίνι, ενδεχομένως, συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους και «δεν έχει εγκαταλείψει τους τόνους της προεκλογικής εκστρατείας», ενόψει και των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 10 Ιουνίου, σε σχεδόν οκτακόσιους δήμους της χώρας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *