ροή ειδήσεων

Αυτοδιοικητικές:Ποιοι γαλάζιοι μπαίνουν στη μάχη- Τα ονόματα που ακούγονται

Στη ΝΔ έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις στη ΝΔ για το ποια πρόσωπα θα διεκδικήσουν τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.



Παρά το γεγονός ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές να διεξαχθούν το Φθινόπωρο του 2019 και πιθανότατα με το σύστημα της απλής αναλογικής, στη ΝΔ έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις στη ΝΔ για το ποια πρόσωπα θα διεκδικήσουν τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στο «γαλάζιο» στρατόπεδο για τον δήμο Θεσσαλονίκης καθώς η δυναμική του Γιάννη Μπουτάρηείναι ιδιαιτέρως ισχυρή, όπως επίσης και για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην περίπτωση που όπως όλα δείχνουν θα διεκδικήσει τον δήμο της Αθήνας. Οι περιφερειάρχες που είχαν κερδίσει στις προηγούμενες εκλογές θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας θα είναι πιθανότατα υποψήφιος ο Κώστας Μπακογιάννης, με τον Γιώργο Πατούλη να τονίζει πως θα διεκδικήσει και αυτός τον δήμο της Αθήνας. Στον Πειραιά οι πληροφορίες θέλουν τη ΝΔ να στηρίζει τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μώραλη. Ωστόσο «πονοκέφαλος» επικρατεί για το ποιος θα τεθεί απέναντι στην Ρένα Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Γιάννης Σγουρός μπορεί να έχει αρκετά συμπαθής στην ηγεσία της ΝΔ, αλλά υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Δεν αποκλείεται να γίνει κρούση στον Ανδρέα Παχατουρίδη κάτι που είχε προσπαθήσει και η κυβέρνηση Σαμαρά χωρίς όμως επιτυχία και δεν αποκλείεται το αποτέλεσμα να είναι και πάλι αρνητικό καθώς ο δήμαρχος Περιστερίου δεν δείχνει διατεθειμένος να συμφωνήσει.

Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει για τον δήμο Θεσσαλονίκης καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το πρόσωπο που να διαθέτει υψηλή δημοτικότητα όπως ο Γιάννης Μπουτάρης. Τα ονόματα που ακούγονται είναι κυρίως εκείνα των βουλευτών Θεσσαλονίκης, όπως του Σταύρου Καλαφάτη που ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες εκλογές αλλά και της Έλενας Ράπτη που πιστεύουν στη ΝΔ πως μπορεί να κάνει την έκπληξη, αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι υποψήφιος εκ νέου ο Απόστολος Τζιτζικώστας αυτή την φορά με επίσημο χρίσμα καθώς επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά είχε κατέβει ως ανεξάρτητος. Στην Θεσσαλία θα διεκδικήσει την τρίτη εκλογική του θητεία ο Κώστας Αγοραστός, τον ίδιο στόχο θα θελήσει να πετύχει και ο Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ήπειρο. Για πρώτη φορά θα συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζοςγια την περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα πράξει τελικά ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Στην δύσκολη για τη ΝΔ περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αντιμέτωπος με τον Απόστολο Κατσιφάρα θα τεθεί ο πρώην βουλευτής ΗλείαςΓιώργος Κοντογιάννης, ενώ ακόμα δεν έχει βρεθεί υποψήφιος για τον δήμο Πάτρας. Στο Βόρειο Αιγαίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να στηρίξει τον δημοσιογράφο Σταμάτη Μαλέλη, ωστόσο το γεγονός ότι η νυν περιφερειάρχης είναι η «γαλάζια» Χριστίνα Καλογήρου κάνει δύσκολη την τελική απόφαση του προέδρου του κόμματος. Πρόσωπο αναζητείται και για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καθώς δεν φαίνεται να στηριχθεί εκ νέου ο Σπύρος Σπύρου που είχε χάσει στις προηγούμενες εκλογές από τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

Υπερκομματική φαίνεται πως θα είναι η στήριξη για τον Σταύρο Αρναουτάκη στην περιφέρεια Κρήτης καθώς υποστηριχθεί τόσο από το Κίνημα Αλλαγής όσο και από τη ΝΔ. Ο Χρήστος Μέτιος που πήρε την θέση του άτυχου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργου Παυλίδη που έχασε την ζωή του, θα είναι ο εκλεκτός της ΝΔ, ενώ ο Γιώργος Δακής όλα δείχνουν πως θα πάρει ακόμη ευκαιρία για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την οποία έχασε την δεύτερη Κυριακή από τον Θόδωρο Καρυπίδη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *