ροή ειδήσεων

Τι θα γίνει με το εγκαταλελειμμένο κτίριο δίπλα στο Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Πόλεως Ρόδου;

Ανοικτή επιστολή στον κ. Φώτη Χατζηδιάκου Δήμαρχο της Πόλεως Ρόδου

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Πριν 2 χρόνια σας είχαμε καταγγέλλει την απαράδεκτη η εικόνα που παρουσιάζει το εγκαταλελειμμένο κτίριο (χαλατό) δίπλα στο Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Πόλεως Ρόδου, που έχει καταστεί βορά των Ρομά και καταφύγιο περιθωριακών ατόμων, εγκυμονώντας κινδύνους τόσο για την σωματική ασφάλεια των ανθρώπων όσο και τη δημόσια υγεία.
Σήμερα, παρά τις πολλές υποσχέσεις των υπευθύνων, η εικόνα που παρουσιάζει το κτίριο παραμένει αποκαρδιωτική. Τα πάντα στο εσωτερικό του είναι κατεστραμμένα και σπασμένα και το κτίριο είναι έρμαιο στις διαθέσεις του καθενός.
Χθες, Κυριακή 3 Ιουνίου, προκλήθηκε μια σοβαρότατη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης του εν λόγω κτιρίου, λόγω εγκληματικής απουσίας φύλαξης και περίφραξης, διακόπτοντα το νερό από που τροφοδείται ο ναός μας. Η έγκαιρη ειδοποίηση εκ μέρους των εκκλησιαζομένων προς την αρμόδια υπηρεσία και η άμεση επέμβαση συνεργείου της ΔΕΥΑΡ, συνετέλεσαν στην αποκατάσταση της διαρροής.
Το κτίσμα αυτό έχει αφεθεί στη μοίρα του και κατά καιρούς διάφοροι το καταλαμβάνουν και επιδίδονται συστηματικά σε καταστροφές των υποδομών, ενώ οι εσωτερικοί χώροι μοιάζουν περισσότερο με σκουπιδότοπο και χώρο αφόδευσης, προκαλώντας ανησυχία στους πέριξ κατοίκους, στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑ και άμεσα στους εκκλησιαζομένους του ναού μας για τις συνθήκες υγιεινής.
Μεγάλες είναι οι ανησυχίες μας για τους κινδύνους που εγκυμονούν αυτές οι αφύλακτες εγκαταστάσεις, καθώς δεν είναι λίγοι οι επιτήδειοι που βρίσκουν την ευκαιρία να κατασκηνώσουν με ολόκληρες οικογένειες ή να κάνουν χρήση ναρκωτικών. Για αυτή την αδιαφορία και αδράνεια ποιος θα δώσει λόγο;;;;; ποιος θα πληρώσει αυτή τη καταστροφή και εγκατάλειψη;;;;;
Οι φθορές είναι ολοφάνερες, η εγκατάλειψη πλήρης και το ερώτημα που γεννάται είναι: πως μπορεί να υπάρχει τέτοια αδιαφορία στη χώρα μας το 2018 για έργα όπου δαπανήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ;;;;
Αυτό το κτιριακό συγκρότημα ανήκει στο Δημόσιο, στο οποίο ο ναός μας έχει απευθυνθεί κατά καιρούς, ζητώντας να υπάρξει φύλαξη, αλλά, όπως είναι γνωστόν, μέχρι στιγμής εκείνο δεν έχει αναλάβει σχετική μέριμνα.
Υπό τις παραπάνω συνθήκες, η Εκκλησιαστική Επιτροπή σκέφτεται να ζητήσει από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ρόδου να παραγγείλει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διερευνώντας τυχόν ποινικές ευθύνες αλλά και υγειονομικές παραβάσεις τόσο για την σωματική ασφάλεια των ανθρώπων όσο και τη δημόσια υγεία και να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική έρευνα από το ΑΤ Ρόδου. Εκτός από τυχόν ποινικές ευθύνες που θα διερευνηθούν, να ζητεί να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες επικινδυνότητας για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια του κτιρίου, όπως επίσης για τους κινδύνους πρόκλησης σωματικών βλαβών και την εν γένει υγιεινή κατάσταση. Να ζητεί δε να υπάρξει μέριμνα για την αποκατάσταση της υγιεινής, με τη συνδρομή του δήμου, προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ανθυγιεινών καταστάσεων (εάν αυτό είναι αναγκαίο).
Μήπως, εν τέλει, για να αποφύγουμε ψυχοφθόρες περιπέτειες θα έπρεπε να παραχωρηθεί το κτίριο αυτό στην Εκκλησία έτσι ώστε να αναλάβει ο ναός την αποκατάσταση του χώρου;
Κύριε Δήμαρχε,
Απευθυνόμαστε επισήμως το αίτημα μας στο Δήμο να παραχωρηθεί αυτό το κτιριακό συγκρότημα στο ναό μας για την ίδρυση και λειτουργία Πνευματικού Κέντρου και Σχολής Μαθητείας Δωδεκανησιακών Παραδόσεων που τόσο χρειάζεται και που θα προσφέρει στους Ροδίους αδελφούς μας. Ο συγκεκριμένος χώρος στη Νέα Μαρίνα της Ρόδου προσφέρεται και κρίνεται ως απαραίτητος στη Πόλη μας, στο νησί μας, καθώς βρίσκεται στη πύλη εισόδου των ξένων επισκεπτών όλου του κόσμου. Σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωσή του, με τη βοήθεια του Θεού και του προστάτη μας Αγίου Νεκταρίου, ο ναός και οι εκκλησιαζόμενοι θα αναλαμβάνουν τα αναγκαία κατασκευαστικά έργα με τη βοήθεια δημοσίων και ιδιωτικών φορέων.
Ρόδος, 4 Ιουνίου 2018.
Μετά σεβασμού και αγάπη,
+Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Πίκιας
και οι συν εμοί Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι

Κοινοποιήσεις:
1. Δήμαρχο Ρόδου και Δημοτικό Συμβούλιο
2. Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ρόδου

3. ΜΜΕ Ρόδου

Σχόλια

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΡΕΙΠΙΟ ΑΝΤΡΟ ΝΑΡΚΟΜΑΝΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 12 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ???ΓΕΜΑΤΟ ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ???ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΗΡΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΓΝΩΣΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ???ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΡΙΓΓΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *