ροή ειδήσεων

TUI: Η Ρόδος κορυφαίος προορισμός σε μια Ευρώπη που αγαπάει τη Μεσόγειο



H TUI Group εξέδωσε τον ταξιδιωτικό της άτλαντα με τα πιο αγαπημένα μέρη της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης σε ότι αφορά την επιλογή των καλοκαιρινών διακοπών. Η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία, είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί, ενώ ανεβαίνει πάλι πολύ και η Τουρκία.

Με βάση τις προκρατήσεις αλλά και τις πραγματικές κρατήσεις που έγιναν μέσα από την πλατφόρμα της TUI, κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός είναι η Ισπανία για άλλη μια χρονιά με την χώρας μας να είναι στην δεύτερη θέση. Ιταλία και Κύπρος παραμένουν μέσα στην κορυφαία πεντάδα ενώ δυναμική επάνοδο κάνει η Τουρκία, η οποία επανέρχεται δυναμικά στην ταξιδιωτική αγορά καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Μπορεί σαν γενικός προορισμός η χώρα μας να είναι στην δεύτερη θέση, όμως σαν επιμέρους κατεύθυνση διακοπών, ο πιο δημοφιλής προορισμός σε όλη την Ευρώπη είναι η Κρήτη. Στην κορυφαία πεντάδα βρίσκονται ακόμα η Ρόδος, η Μαγιόρκα, η Αντάλια και η Λάρνακα.


Παρόλο που η Μεσόγειος είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Ευρωπαίους παραθεριστές, υπάρχουν και αρκετές τοπικές διαφοροποιήσεις, οι οποίες επηρεάζουν λίγο και τον γενικό χάρτη. Για παράδειγμα οι Γερμανοί επιλέγουν κυρίως Ισπανία και Ελλάδα για τις διακοπές τους, ενώ αρχίζουν πάλι να βλέπουν την Τουρκία σαν τουριστικό προορισμό. Όμως υπάρχει και μια πολύ μεγάλη τάση για εσωτερικό τουρισμό στην Γερμανία, κάτι που βάζει την Γερμανία στην κορυφή των κρατών με τον μεγαλύτερο εσωτερικό τουρισμό. Βγαίνοντας όμως από τα σύνορα της χώρας, οι Γερμανοί επισκέπτονται μαζικά την Ελλάδα, με τρεις στις πέντε κορυφαίες προτιμήσεις τους να είναι οι Κρήτη, Ρόδος, Κως και την πεντάδα συμπληρώνουν Μαγιόρκα και Αντάλια.

Οι παραλίες της χώρας μας απολαμβάνουν υψηλή δημοφιλία στους ταξιδιώτες της βόρειας Ευρώπης. Νορβηγία, Σουηδία, Δανία και Φινλανδία "ξεροψήνονται" παραδοσιακά στις ελληνικές παραλίες και ακολουθούνται από Πολωνούς και Γάλλους. Κορυφαίος προορισμός είναι η Ελλάδα και για τους Αυστριακούς, οι οποίοι έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση σε Κρήτη και Ρόδο, οι οποίες αποτελούν και τους 2 πιο δημοφιλείς προορισμούς. Η Ελλάδα και η Ιταλία είναι και στις κορυφαίες επιλογές των Γάλλων, με το Παλέρμο να κερδίζει τις προτιμήσεις τους σαν τον κορυφαίο προορισμό.

Η Δυτική Ευρώπη προτιμάει Ισπανία, η οποία εξυπηρετεί και λόγω εγγύτητας. Βρετανία, Βέλγιο και Ολλανδία ρίχνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε Μαγιόρκα, Τενερίφη και Ίμπιζα, τα οποία νησιά αποτελούν και τον κορυφαίο προορισμό για Βρετανούς και Ιρλανδούς. Ένα επίσης ξεχωριστό χαρακτηριστικό των Βρετανών και Ολλανδών ταξιδιωτών, είναι πως αποτελούν αυτούς οι οποίοι κάνουν και τα πιο μακρινά ταξίδια, με τους Ολλανδούς να επιλέγουν Καραϊβική και τους Βρετανούς Μεξικό στην πρώτη πεντάδα των προτιμήσεων τους.




Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *