ροή ειδήσεων

Εθνική τραγωδία: Πάνω από 50 νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική



Σε τουλάχιστον 50 ανέρχεται και επίσημα πλέον ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, καθώς νωρίς το πρωί εντοπίστηκαν κοντά σε ταβέρνα στην Αργυρή Ακτή στο Μάτι ακόμα 25 νεκροί. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, εντοπίστηκαν δίπλα σε αυτοκίνητο νεκροί μια μητέρα και το παιδί της. 


Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά. «Οι νεκροί ξεπερνούν τους 60», είπε ο δήμαρχος Ραφήνας στον ΣΚΑΪ.


Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας. Νωρίτερα, εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας ένας άνδρας.


Αρκετά παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς. Πολλά από τα θύματα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ τα 25 άτομα βρέθηκαν σε χωράφι κοντά σε ταβέρνα στο Μάτι.


Στα νοσοκομεία της Αττικής νοσηλεύονται 156 ενήλικες με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα, από τους οποίους οι 11 ειναι διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 16 παιδιά. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία.


Όλοι οι νεκροί μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης: ειδικότερα, στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε σπίτια και αυτοκίνητα ή προσπάθησαν να διαφύγουν από τη θάλασσα αλλά πνίγηκαν.


Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου, πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με 300 οχήματα.


Πού υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενεργά πύρινα μέτωπα


Με το πρώτο φως της μέρας άρχισαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 ελικόπτερα στην Κινέτα, 3 ελικόπτερα και δύο Καναντέρ στην Ανατολική Αττική, ένα ελικόπτερο στα Χανιά, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο στο Ζεμενό Κορινθίας, κι ένα ελικόπτερο στη Λάριμνα.


Διεθνή συνδρομή αιτήθηκε η Ελλάδα


Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στις 14:00



Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Ελλάδα καθώς η πύρινη λαίλαπα που σάρωσε την Αττική άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και σάρωσε περιουσίες. 

Η τραγική καταγραφή συνεχίζεται ενώ τα μέτωπα της φωτιάς δεν έχουν τεθεί ακόμη υπό έλεγχο. 

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος επιβεβαίωσε την είδηση για τους 50 νεκρούς.

Στα νοσοκομεία της Αττικής νοσηλεύονται 156 ενήλικες με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα, από τους οποίους οι 11 ειναι διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 16 παιδιά. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Σε επίπεδο υποδομών, ο αριθμός των σπιτιών, επιχειρήσεων και προσωπικών περιουσιών που έχουν καταστραφεί είναι μεγάλος.


Ομαδικός πύρινος τάφος στο Μάτι

Τουλάχιστον 25 επιπλέον σορούς εντόπισαν σήμερα το πρωί οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού κοντά σε ταβέρνα στην Αργυρή Ακτή στο Μάτι Αττικής.

«Βρήκαμε άλλους 25 νεκρούς αγκαλιασμένους, τον έναν πάνω στον άλλον», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Υπάρχει ένας σωρός απανθρακωμένα πτώματα, στη μέση ενός χωραφιού, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τη θάλασσα. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα αλλά φαίνεται να εγκλωβίστηκαν στις φλόγες», σύμφωνα με τον φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Παντελή Σαΐτα, που βρίσκεται στον τόπο της τραγωδίας.
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

«Μέσα σε μισή ώρα είχε κατακαεί ο Νέος Βουτζάς από την κορυφή, με τις φλόγες να σαρώνουν τα πάντα στην πλαγιά που βρίσκεται ο οικισμός». Πρόκειται για μία από τις δεκάδες μαρτυρίες κατοίκωνπου βίωσαν την πύρινη λαίλαπα.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης αλλά και ανεύρεσης αγνοουμένων συνεχίζονται

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *