ροή ειδήσεων

Στο «στόχαστρο» της Κομισιόν η Airbnb για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές



Στο στόχαστρο της Κομισιόν βρίσκεται η Airbnb για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, καθώς όπως έκρινε σήμερα στερεί από τους καταναλωτές βασικά τους νομικά δικαιώματα, ενώ έδωσε στην εταιρεία βραχυπρόθεσμων μισθώσεων διορία μέχρι τον Αύγουστο για να προτείνει αλλαγές.

Ορισμένοι από τους όρους που θέτει η Airbnb και ο τρόπος με τον οποίον παρουσιάζει τις τιμές της, παραβιάζει την ευρωπαϊκή οδηγία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, την οδηγία για τους αθέμιτους όρους συμβάσεων καθώς και τον κανονισμό για την δικαιοδοσία σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, σύμφωνα με την Κομισιόν, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η Airbnb έχει τώρα μέχρι το τέλος Αυγούστου να προτείνει λεπτομερείς λύσεις ως προς το πώς θα καταστήσει τη συμπεριφορά της σύμφωνη με την καταναλωτική νομοθεσία της ΕΕ», τονίζει η Κομισιόν.

Όπως αναφέρει, σύμφωνα με το Euro2day.gr, η Airbnb θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν οι διαμονή προσφέρεται από ιδιώτη ή από επαγγελματία, να δώσει λεπτομέρειες για την τιμή με ξεκάθαρο τρόπο και να τροποποιήσει τους όρους υπηρεσιών ώστε να είναι πιο δίκαιοι για τους καταναλωτές.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *