ροή ειδήσεων

Έπεφταν στη θάλασσα για να σωθούν από τη φωτιά στην Αττική (φωτο, βίντεο)



Σκηνές αλλοφροσύνης εκτυλίχθηκαν στο παραλιακό μέτωπο από τη Ραφήνα μέχρι τη Νέα Μάκρη όταν δεκάδες άνθρωποι βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά εγκλωβίστηκαν στις παραλίες με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να αναζητήσουν καταφύγιο στη θάλασσα χρησιμοποιώντας μικρές βάρκες, άλλοι βουτώντας στο νερό.



(Φωτ.: Facebook / Kalogerikos Nikos)

(Φωτ.: Facebook / Kalogerikos Nikos)



Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο αρκετοί βρέθηκαν μέχρι και 4 μίλια μακριά από την ακτή.

Με εντολή του αρχηγού του ΓΕΝ η φρεγάτα «Έλλη» και το αρματαγωγό «Ικαρία» απέπλευσαν από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας με προορισμό τα ανοιχτά της Νέας Μάκρης και του Αγίου Ανδρέα προκειμένου να πάρουν μέρος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού, ενώ ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού απονηώθηκαν ώστε να ρίχνουν φως στη θάλασσα. Παράλληλα καταδρομείς της Ζ’ Μοίρας χτένιζαν ως το ξημέρωμα τις ακτές με 19 ελαστικές λέμβους.

Στο λιμάνι της Ραφήνας από αργά το βράδυ της Δευτέρας άρχισαν να φτάνουν ιδιωτικά σκάφη αλλά και σκάφη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή με άνδρες, γυναίκες και παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί στις παραλίες σε Άγιο Ανδρέα, Κόκκινο Λιμανάκι και Μάτι. Πλοία της γραμμής περισυνέλεξαν με σωστικές λέμβους τουλάχιστον 17 άτομα, στην πλειοψηφία τους ξένους τουρίστες. 

Το Πολεμικό Ναυτικό έως τα ξημερώματα είχε διασώσει 72 εγκλωβισμένους.



Συνολικά οι Ένοπλές Δυνάμεις έχουν ενεργοποιήσει από την Πολεμική Αεροπορία τέσσερα αεροσκάφη CL-415, έξι αεροσκάφη CL-215, δύο ελικόπτερα Σινούκ, ένα ελικόπτερο Super Puma. Παράλληλα ενεργοποιηθήκαν όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα, υδροφόρες, προωθητές γαιών και πυροσβεστικά. Από τα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού ενεργοποιηθήκαν μία φρεγάτα, τρία αρματαγωγά, τρία σκάφη ανορθόδοξου πολέμου, δύο ελικόπτερα S70. Από τα μέσα της Αεροπορίας Στρατού διατέθηκαν πέντε ελικόπτερα Σινούκ και τμήματα ειδικών δυνάμεων.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *