επικαιρότητα

Ανακαλύφθηκε το παλαιότερο χρώμα του κόσμου –Δεν πάει ο νους σας [εικόνα]

ΗΛΙΚΙΑΣ 1,1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ


Το λαμπερό ροζ είναι το παλαιότερο χρώμα του κόσμου.

Το χρώμα της τσιχλόφουσκας, των φλαμίνγκο και του μαλλιού της γριάς – το λαμπερό ροζ – είναι το παλαιότερο χρώμα του κόσμου, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν τις αρχαίες ροζ χρωστικές ουσίες σε βράχους ηλικίας 1,1 δισεκατομμυρίων χρόνων βαθιά μέσα στην έρημο της Σαχάρας στη Μαυριτανία της δυτικής Αφρικής, καθιστώντας τα τα παλαιότερα χρώματα στο γεωλογικό αρχείο.

Σύμφωνα με την Dr. Nur Gueneli, ο οποίος ανακάλυψε τις χρωστικές ουσίες στο πλαίσιο των διδακτορικών σπουδών του στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, το λαμπερό αυτό ροζ χρώμα είναι πάνω από 500 χρόνια παλαιότερο από τα επόμενα παλαιότερα γνωστά χρώματα και είχαν παραχθεί από αρχαίους ωκεάνιους οργανισμούς.


Το χρώμα της τσιχλόφουσκας είναι το παλαιότερο στον κόσμο, ηλικίας 1,1 δισεκατομμυρίων χρόνων. Φωτογραφία: Shutterstock

«Τα λαμπερά ροζ χρώματα είναι τα μοριακά απολιθώματα της χλωροφύλλης που παρήγαγαν αρχαίοι συνθετικοί οργανισμοί που κατοικούσαν σε έναν αρχαίο ωκεανό που έχει εξαφανιστεί εδώ και πολύ, πολύ καιρό» δήλωσε η Δρ Gueneli σε ένα δελτίο Τύπου.

Για να ανακαλύψουν τις χρωστικές ουσίες, οι ερευνητές συνέθλιψαν τους βράχους των δισεκατομμυρίων ετών σε σκόνη και εξήγαγαν και ανέλυσαν τα μόρια των αρχαίων οργανισμών μέσα τους.

Όταν αραιώθηκαν, οι αρχικές χρωστικές είχαν έναν λαμπερό ροζ χρώμα. Στην αντίθετη περίπτωση τα απολιθώματα μπορούν να κυμανθούν από ένα κόκκινο του αίματος μέχρι ένα βαθύ μοβ.

iefimerida.gr

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά