ροή ειδήσεων

Κρεμαστινός: Δεν υπάρχει ούτε ένας καρδιολόγος στο Νοσοκομείο της Κω. Ο κόσμος είναι απροστάτευτος

1

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός μετά τη δήλωση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά ότι είναι αναρμόδια να βοηθήσει στη επίλυση του προβλήματος έλλειψης καίριων ειδικοτήτων γιατρών σε νησιά με πολύ υψηλή τουριστική κίνηση, ζήτησε το λόγο στη Βουλή μη προσελθούσης της Υπουργού. Εξήγησε ότι δεν τίθεται θέμα αρμοδιότητας και αναρμοδιότητας όταν 100.000 τουρίστες και 35.000 κάτοικοι της Κω μένουν χωρίς βοήθεια όταν υποστούν ένα καρδιακό επεισόδιο. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πριν από λίγες μέρες επειδή δεν υπήρχε καρδιολόγος στο Νοσοκομείο της Κω μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε Ρόδο, Αθήνα και Κρήτη τρεις άρρωστοι με έμφραγμα του μυοκαρδίου εκ των οποίων οι δύο ήταν τουρίστες.

Εξήγησε επίσης ότι δεν απευθύνθηκε στο Υπουργείο Υγείας γιατί στις επανειλημμένες ερωτήσεις το Υπουργείο απαντά στερεότυπα ότι «εμείς προκηρύσσουμε τις θέσεις, αλλά δεν υπάρχουν υποψήφιοι». Η λύση όμως του προβλήματος, είπε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, είναι να νομοθετήσει εξαιρέσεις από τον νόμο του ΕΣΥ για τα νοσοκομεία των νησιών του Αιγαίου ώστε να υπάρχουν γιατροί μέχρι να βρεθεί υποψήφιος για τη μόνιμη θέση. Η αρμόδια για τον Τουρισμό Υπουργός θα έπρεπε να λειτουργήσει ως μέλος της Κυβέρνησης και να πιέσει για να εξευρεθεί λύση γιατί απλούστατα διασύρεται η Χώρα και ο τουρισμός της.

Ο κ. Κρεμαστινός είπε επίσης ότι η Κυβέρνηση οφείλει να λειτουργεί ως σύνολο και ζήτησε από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να δουν το θέμα σε όλη του τη σοβαρότητα, ακόμα και να διατεθούν γιατροί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, για να μη χαθούν ζωές από απλές ελλείψεις και προσκόλληση στις αρμοδιότητες.

Το θέμα φαίνεται ότι κατανόησε - πέραν των αρμοδιοτήτων- ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας, ο οποίος ήταν παρών και διαβεβαίωσε τον κ. Κρεμαστινό ότι θα το μεταφέρει προς επίλυση γιατί, όπως είπε, μια περιοχή όπως η Δωδεκάνησος με τόση τουριστική κίνηση οφείλει να έχει και την αντίστοιχη δυνατότητα περίθαλψης.»

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *