ροή ειδήσεων

Ρόδος: Η παραβατικότητα «οργιάζει» στις παραλίες



Ανενόχλητοι δρουν και φέτος στις παραλίες του νησιού μας οι πλανόδιοι μικροπωλητές και οι μασέρ , που ήδη έπιασαν τα πόστα τους. Φρούτα , αναψυκτικά, νερά , μπίρες , κρουασάν , ντόνατς , μασάζ ακόμη και …τατουάζη , προσφέρουν στους λουόμενους στις παραλίες της Ρόδου οι πλανόδιοι μικροπωλητές και οι μασέρ.

Το κακό και φέτος έχει παραγίνει από την παραβατικότητα που εντοπίζεται στις παραλίες του νησιού μας καθώς οι πλανόδιοι μικροπωλητές και οι μασέρ , προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και πωλούν τα προίοντα τους στους λουόμενους χωρίς να κόβουν αποδείξεις και να έχουν φορολογικά παραστιτικά ενώ τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των καταναλωτών. Η δραστηριότητα των πλανόδιων μικροπωλητών δεν περιορίζεται μόνο στις πολυσύχναστες παραλίες της πόλης , αλλά σε όλο το νησί ,ακόμη και σε αυτές που δεν έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα. Μάλιστα δεν λείπουν τα απρόοπτα , ούτε και τα έκτροπα από τις πολυσύχναστες παραλίες , μεταξύ των πλανόδιων μικροπωλητών για το μοίρασμα των πόστων και τις τιμές πώλησης των προίοντων που διαθέτουν.

Παρόλα αυτά από την έναρξη της τουριστικής περιόδου μέχρι και σήμερα οι συλλήψεις των παράνομων μασέρ και πλανόδιων μικροπωλητών είναι ανύπαρκτες έως ελάχιστες , εξαιτίας της υποστελέχωσης των αρμοδίων ελεγχτικών μηχανισμών. Όμως και η εικόνα που σχηματίζουν οι τουρίστες που επισκέπτονται τις παραλίες και δέχονται συνεχώς τις οχλήσεις των μασέρ και των πλανόδιων μικροπωλητών, δεν είναι και η καλύτερη για το νησί μας που δυσφημείται , ως τουριστικός προορισμός.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες οι πλανόδιοι μικροπωλητές και οι μασέρ αποτελούν «πληγή» για το υγιές εμπόριο , καθώς όσοι διατηρούν καντίνες , αναψυκτήρια στις παραλίες ,περνούν από εξονυχιστικούς ελέγχους και πληρώνουν τα νόμιμα για τη λειτουργία τους.

Πάντως σε κάποιες από τις πολυσύχναστες παραλίες της πόλης ,ο Δήμος Ρόδου και φέτος θα διαθέσει securityγια την φύλαξη τους αλλά από μόνο τους το μέτρο αυτό δεν μπορεί να περιορίσει την ανεξέλεγτη δράση των πλανόδιων μικροπωλητών και μασέρ, ούτε και οι όποιες συλλήψεις γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του νησιού μας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *