ΡΟΔΟΣ: ELYSIUM RESORT & SPA : Local Gourmet Festival με 4 από τους πλέον σημαντικούς chef της ελληνικής κουζίνας
Το festival ξεκινάει στις 26 Ιουλίου με ένα opening event όπου θα προσφερθούν ροδίτικα καλέσματα εμπνευσμένα από τοπικά προϊόντα. Τις επόμενες ημέρες, 4 από τους σημαντικότερους chef της Ελληνικής κουζίνας θα συνεργαστούν με την γαστρονομική ομάδα του Noble με επικεφαλής τους Σταμάτη Μισομικέ (Head chef του Noble Gourmet) και Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa) οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την ροδίτικη γαστρονομία. Κάθε βράδι, οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, στη λογική ενός 4-hands dinner, με τρία πιάτα να προέρχονται από την περιοχή του προσκεκλημένου σεφ, τρία από τη Ρόδο, και ένα πιάτο κοινών σημείων γαστρονομικής αναφοράς: Στις 27 Ιουλίου η Σαντορίνη θα συναντήσει τη Ρόδο μέσα από τα πιάτα του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο chef – ιδιοκτήτη του εστιατορίου CTC Αλέξανδρου Τσιoτίνη. Το Σάββατο 28 Ιουλίου ο chef Γιώργος Στυλιανουδάκης, βραβευμένος με βραβειο Ελληνικής Κουζίνας στο εστιατόριο Kenshō, θα δημιουργήσει ένα μενού βασισμένο σε γεύσεις της Κρήτης. Στις 29 Ιουλίου ο Νίκος Μπίλλης, από το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Botrini’s και με 2 Χρυσούς Σκούφους Etruscο της Κέρκυρας, μαγειρεύει συνταγές από το Ιόνιο. Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου ο Δημήτρης Παμπόρης, από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Treehouse και με βραβείο Ελληνικής κουζίνας στο Bubo Fine Dining Restaurant στη Χαλκιδική, δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από τη Μακεδονία.
To φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 31 Ιουλίου με εκδήλωση γευσιγνωσίας που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της δράσης “Be a local” του προγράμματος “Taste the Seasons” της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019. Στην εκδήλωση θα προσφέρεθεί μενού γευσιγνωσίας 12 ροδίτικων πιάτων που θα δημιουργήσει η ομάδα των chef του Noble. Το φεστιβάλ στηρίζουν μια σειρά από επιχειρήσεις – συνεργάτες του εστιατορίου Noble Gourmet και του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa, οι οποίες μέσω της χορηγίας τους αποδεικνύουν έμπρακτα ότι στηρίζουν την ανάδειξη και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας: Caterplus, Kozas Food Services, Nelios Web Services, Κ. Χριστοδουλίδης, Afric Γενική Εμπορική, Θαλασσινός Κήπος & Kamiros Fish, ΕΛΕΤΡΟ, Harry Zampetoulas Photography, S.Pellegrino, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, 4Chef, και Ο-life. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, αλλά και να κάνουν έγκαιρα την κράτηση τους, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, στο www.localgourmetfestival.com ή να επικοινωνήσουν με το 22410 45700 (Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00 – 17:00 Κα Γεωργία Γιάννουστα).
MONEY-TOURISM.GR
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.