ροή ειδήσεων

Ζάεφ: Η Ελλάδα πήρε erga omnes όνομα, εμείς erga omnes ταυτότητα Μακεδόνων



Η συμφωνία των Πρεσπών διασφάλισε τον διαχωρισμό των «Μακεδόνων της Ελλάδας» από τους «Μακεδόνες της ΠΓΔΜ» δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στο BBC.

Μάλιστα τόνισε ότι με την συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα διασφάλισε όνομα erga omnes (για όλες τις χρήσεις) όμως από την πλευρά τους τα Σκόπια έλαβαν «erga omnes ταυτότητα».

Οπως είπε οι «Μακεδόνες» της χώρας του έχουν ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό. Ο κ. Ζάεφ τόνισε ακόμη πως η συμφωνία εγγυάται την μακεδονική ταυτότητα και τη γλώσσα.

Σε ερώτηση εάν μελλοντικές κυβερνήσεις στα Σκόπια θα επιδιώξουν μια «Μεγάλη Μακεδονία», απέφυγε να απαντήσει διπλωματικά λέγοντας πως «Μεγάλη Μακεδονία» είχε ο Μέγας Αλέξανδρος ενώ σήμερα η ΠΓΔΜ έχει δική της Μακεδονία. Διαβεβαίωσε δε, ότι τα Σκόπια σέβονται ως αδιάβλητα τα υφιστάμενα σύνορα.

Επίσης ο κ. Ζάεφ δήλωσε βέβαιος πως η συμφωνία θα επικυρωθεί με πλειοψηφία τουλάχιστον 70% στο δημοψήφισμα που προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Από την άλλη, εμφανίστηκε ανήσυχος για τις αντιδράσεις του μειοψηφούντος συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ στην Ελλάδα. «Ανησυχώ, αλλά πιστεύω πως και οι δύο πλευρές θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», ανέφερε.

Πάντως, χαρακτήρισε ειρωνικά «copy paste» τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα και στην ΠΓΔΜ, υποστηρίζοντας πως αυτό καταδεικνύει ότι η συμφωνία είναι ισορροπημένη.

Τέλος, ο Ζόραν Ζάεφ κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει «μια ευκαιρία», στην συμφωνία των Πρεσπών.



iefimerida.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/7/18 02:45

    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΨΗΛΟ ΓΑΖΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΖΑΕΦ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΓΡΑΦΑ ΤΙ ΠΗΡΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΖΑΕΦ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΠΕΤΥΧΕΣ ΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΣΟΥ.-ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ Β.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.ΔΗΛΑΔΗ ''ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕΣ'' ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.-ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΟΤΗΤΑ.-ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ.-ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΩΡΑ; ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΖΙΑ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *