ροή ειδήσεων

O πολυδιαφημιζόμενος εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου της Ρόδου από την Fraport , κατέρρευσε μόλις κατέρρευσε και το σύστημα "check in



Τριτοκοσμικές καταστάσεις επικρατούν το τελευταίο 24ωρο στο αεροδρόμιο «Διαγόρας». Ο πολυδιαφημιζόμενος εκσυγχρονισμός του από την Fraport , κατέρρευσε μόλις κατέρρευσε και το σύστημα "check in", με αποτέλεσμα να επικρατήσει το απόλυτο αλαλούμ και μπάχαλο , σε ένα από τα μεγαλύτερα σε κίνηση αεροδρόμια της Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας από χθες το απόγευμα που προέκυψε το τεχνικό πρόβλημα μέχρι και σήμερα τα ξημερώματα , 61 αεροπλάνα πετούσαν επί ώρες πάνω από τη Ρόδου , όπου προκλήθηκε «μποτιλιάρισμα» και χάρη στην ψυχραιμία και στην εμπειρία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας αποφεύχθηκαν ίσως τα χειρότερα.Εξαιτίας της πολύωρης καθυστέρησης κάποια αεροπλάνα προσγειώθηκαν στα αεροδρόμια της Τουρκίας που βρίσκονται στα παράλια κοντά στην περιοχή μας ,αντί να επιστρέψουν στην χώρα από την οποία μετέφεραν τους επιβάτες τους στη Ρόδο. Μετά την κατάρρευση του συτήματος «check in», η όλη διαδικασία ελέγχου των θέσεων επιβατών στα αεροσκάφη γινόταν … στο χέρι όπως παλιά .

Οι σκηνές που εκτυλίχθησαν χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» , κάθε άλλο παρά δυσφημούν τη Ρόδο ως δημοφιλή τουριστική προορισμό αλλά και την ίδια την Fraport , η οποία έναντι πενιχρού αντιτίμου της παραχωρήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση η διαχείριση των μεγάλων αεροδρομίων της χώρας μας. Από τότε που ανέλαβε τη διαχείριση τους , η Fraport δεν απέδειξε πως διαθέτει τα αντανακλαστικά που οφείλει να έχει ένας ιδιώτης επενδυτής, προκειμένου να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πελάτες του. Αντίθετα εξ’ αρχής έδειξε πως το μόνο που ενδιαφέρει τη διοίκηση της εταιρείας, που η ελληνική κυβέρνηση ξεπούλησε τα κεδροφόρα αεροδρόμια της χώρας , είναι η συνεχής αύξηση των κερδών της με κάθε τρόπο, ακόμη και εις βάρος της εικόνας του προορισμού όπως είναι η Ρόδος που διαχειρίζεται μία από τις βασικότερες πύλες εισόδου της.

Με την κατάρρευση του συστήματος "check in",ουσιαστικά κατέρρευσε και η λειτουργία του αεροδρομίου «Διαγόρας» , με αποτέλεσμα χιλιάδες τουρίστες που επρόκειτο να ταξιδέψουν χθες το απόγευμα, και μέχρι σήμερα τα ξημερώματα στο εξωτερικό, και εσωτερικό να εγκλωβιστούν και να συνωστιστούν μέσα και έξω από τα κτίρια του αεροδρομίου ,το οποίο μέχρι και σήμερα δεν διαθέτει επαρκεί αριθμό καθισμάτων για την εξυπηρέτηση έστω και ελάχιστων επιβατών του. Η κατάρρευση του συστήματος "check in", συνέπεσε να είναι Κυριακή και θεωρείται ημέρα αιχμής από πλευράς κίνησης του αεροδρομίου διότι μετακινούνται χιλιάδες επιβάτες στο εξωτερικό και άλλοι τόσοι έρχονται στο νησί μας για τις διακοπές τους. Η χθεσινή Κυριακή ήταν από τις «μαύρες» στην ιστορία του αεροδρομίου «Διαγόρας», αφού οι επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν επί ώρες μέχρι να αναχωρήσουν οι πτήσεις τους ή να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία για να ταξιδέψουν την επόμενη μέρα.

Μπορεί από νωρίς σήμερα το απόγευμα η κατάσταση σταδιακά να ομαλοποιείται στο αεροδρόμιο

«Διαγόρας» όμως το νησί μας σε μια περίοδο αιχμής της τουριστικής κίνησης υπέστη σοβαρό «πλήγμα» στην εικόνα που έχει ως δημοφιλή τουριστικού προορισμού, και η ευθύνη βαραίνει την Fraport ,που δεν είχε εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση ενός εκτάκτου και σημαντικού προβλήματος, όπως του χθεσινού.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *