ροή ειδήσεων

TPG: Οκτώ λιγότερο γνωστά, υπέροχα ελληνικά νησιά



Σε οκτώ νησιωτικούς προορισμούς οι οποίοι, αν και είναι μαγευτικοί, δεν θεωρούνται τόσο γνωστοί όσο η Σαντορίνη ή η Μύκονος και περιμένουν όσους ταξιδιώτες επιθυμούν να ξεφύγουν από τα πλήθη, στέκεται σε δημοσίευμά του ο ταξιδιωτικός ιστότοπος «The Points Guy».

Ο αμερικανικός ιστότοπος ξεκινά την περιήγησή του στις ελληνικές θάλασσες από την Αστυπάλαια, με τα λευκά σπίτια, το βενετσιάνικο κάστρο και τα καταγάλανα νερά. Το TPG χαρακτηρίζει «όνειρο» το νησί, ενώ τονίζει πως προσφέρει στους επισκέπτες χαλάρωση και γαλήνη. Μεταξύ των προτάσεων του ιστοτόπου, είναι και μία επίσκεψη στους ανεμόμυλους της χώρας, πρωτεύουσας του νησιού.




Αστυπάλαια.

Το TPG συνεχίζει το «ταξίδι» του με μία στάση στην Ύδρα. Όπως αναφέρει, χωρίς τον θόρυβο και τη ρύπανση των οχημάτων, δεν αποτελεί έκπληξη γιατί η Ύδρα διαθέτει τη φήμη τόπου που μαγνητίζει καλλιτέχνες, μουσικούς, συγγραφείς και ηθοποιούς. Το δημοσίευμα στέκεται στον ζωγράφο και γλύπτη Νίκο Χατζηκυριάκο – Γκίκα και την ιδιαίτερη σχέση του με το νησί, με το TPG να προτείνει μία περιήγηση στις γκαλερί της Ύδρας.

EUROKINISSI /ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ


Το λιμάνι στη χώρα της Ύδρας.

Επόμενος σταθμός η Κρήτη, με τον ταξιδιωτικό ιστότοπο να στέκεται κυρίως στο νοτιότερο τμήμα του νησιού, το οποίο συγκεντρώνει λιγότερους τουρίστες σε σύγκριση με το βόρειο. Το δημοσίευμα προτείνει μία περιήγηση στα βραχώδη φαράγγια στα Λευκά Όρη, με γνωστότερο αυτό της Σαμαριάς, τονίζοντας πως οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ήσυχα χωριά και ερημικές παραλίες. Παράλληλα, επιστρέφοντας στη βόρεια Κρήτη, συστήνει μία επίσκεψη στο μινωικό ανάκτορο της Κνωσού, καθώς και στην πόλη των Χανίων. Στο τέλος της ημέρας, δεν πρέπει κανείς να χάσει το ηλιοβασίλεμα στο Ελαφονήσι.

INTIME NEWS/IMAGE PHOTO SERVICES


Ελαφονήσι Χανιών.

Συνεχίζοντας να διασχίζει το Αιγαίο, το TPG περνά από τη Νάξο, την οποία χαρακτηρίζει ρομαντικό προορισμό ιδανικό για νεόνυμφους. Ο ιστότοπος στέκεται στα μονοπάτια για πεζοπορία, τονίζοντας πως η ανταμοιβή είναι η απίθανη θέα στη θάλασσα. Αναφέρει πως οι δυτικές ακτές του νησιού, όπου φυσά συχνότερα, μαγνητίζουν πολλές φορές τους λάτρεις του windsurfing και του kitesurfing. Σύμφωνα με τον ιστότοπο, δεν πρέπει κανείς να χάσει το ηλιοβασίλεμα στην Πορτάρα, ενώ αξίζει μια επίσκεψη στο αρχαίο ιερό του ναού του Διονύσου.




Νάξος.

Ακολουθεί η Φολέγανδρος, ενώ μικρό σε έκταση νησί, το οποίο όμως χαρίζει ηλιοβασιλέματα τόσο μαγευτικά που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό ιστότοπο. Στο δημοσίευμα τονίζεται πως υπάρχουν κρυμμένοι οικισμοί προσβάσιμοι κυρίως με βάρκα, ενώ σημειώνεται πως η Φολέγανδρος θυμίζει τη Σαντορίνη, χωρίς ωστόσο την «ακριβή λάμψη» και τους χιλιάδες τουρίστες. Προτείνει, δε, μια επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγιάς.




Φολέγανδρος.

Επόμενη στάση, στη Σύμη, η οποία μαγεύει τους επισκέπτες με την είσοδό τους στο λιμάνι της. Το TPG παρατηρεί πως μοιάζει κάπως με την Ακτή του Αμάλφι στην Ιταλία, καθώς η Σύμη έχει ιταλικές επιρροές. Αναφέρει επίσης πως οι καλύτερες παραλίες είναι προσβάσιμες με βάρκα και προτείνει μια βόλτα στα 500 σκαλοπάτια της Καλής Στράτας.




Σύμη.

Ταξιδεύοντας προς το Ιόνιο, το TPG κάνει μια στάση στη Ζάκυνθο, ένα από τα πιο πράσινα ελληνικά νησιά, το οποίο διαθέτει όμως και υπέροχες παραλίες όπως το Ναυάγιο. Τα νερά και οι παραλίες της φιλοξενούν θαλάσσιες χελώνες, με τον ιστότοπο να προτείνει μια επίσκεψη στη Λίμνη Κερίου, στο νότιο άκρο του νησιού.

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο.

Ολοκληρώνοντας την περιήγησή του, ο αμερικανικός ταξιδιωτικός ιστότοπος επιστρέφει στο Αιγαίο και επισκέπτεται την Πάτμο. Στέκεται στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης, ενώ τονίζει πως η γοητεία του νησιού υπερβαίνει τα ιστορικά και θρησκευτικά του αξιοθέατα. Αναφέρει επίσης πως το νησί διαθέτει μικρούς, κρυμμένους ορμίσκους και παραδοσιακές ταβέρνες με προσιτές τιμές. Προτείνει, δε, στους λάτρεις της πεζοπορίας, να περπατήσουν μέχρι την κορυφή του λόφου, για να επισκεφθούν το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη.







Πάτμος.naftemporiki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *