ροή ειδήσεων

«Ταφόπλακα» στις ελληνικές ελπίδες για ποσοτική χαλάρωση και waiver έβαλε ο Ντράγκι



Η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) δεν είναι εφικτή χωρίς το waiver, το οποίο λήγει με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ
«Ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες για διατήρηση του waiver στα ελληνικά ομόλογα και την ένταξή τους στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) λίγο πριν αυτό λήξει, έβαλε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ, ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι «για την ένταξη των ελληνικών στην ποσοτική χαλάρωση είναι απαραίτητο το waiver. Το waiver για τα ελληνικά ομόλογα λήγει μετά το τέλος του προγράμματος».

Όπως υπογραμμίζει το newmoney.gr, η λήξη του waiver μετά τις 20 Αυγούστου, πέρα από την οριστική απώλεια του QE, σημαίνει και ότι κατά πάσα πιθανότητα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν θα μπορεί να δανείζεται (κατά παρέκκλιση των κύριων κανόνων της ΕΚΤ) με τα χαμηλά επιτόκια της Ευρωτράπεζας. Τραπεζικές πηγές έλεγαν πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν αντλήσει με αυτό τον τρόπο χρηματοδότηση που φθάνει συνολικά τα 3,1 δισ ευρώ, η οποία θα πρέπει να αντισταθμιστεί πλέον από την διατραπεζική αγορά με αυξημένα επιτόκια. Σημειώνουν ωστόσο ότι η επιβάρυνση δεν θα είναι μεγάλη.

Αλληλεγγύη για την τραγωδία


«Γινόμαστε μάρτυρες ενός τραγικού δράματος τεραστίων διαστάσεων» στην Ελλάδα τόνισε ο κ. Ντράγκι. «Θα ήθελα να μεταφέρω την αλληλεγγύη του Συμβουλίου της ΕΚΤ προς τους Έλληνες» συμπλήρωσε στο τέλος της συνένετυξης Τύπου.

Κάπως έτσι, εν μέσω εθνικού πένθους, στη Φρανκφούρτη κρίθηκαν σήμερα με αρνητικό πρόσημο δύο σημαντικά θέματα για την ελληνική οικομομία. Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα της διατήρησης του waiver για την παροχή φθηνής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μετά τις 20 Αυγούστου (τότε ολοκληρώνεται το τρίτο Μνημόνιο), καθώς και ότι η Ελλάδα δεν θα συμπεριληφθεί, έστω και στο τέλος, στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE).


Το τελευταίο θα ολοκληρωθεί στο τέλος της χρονιάς, ενώ από το Σεπτέμβριο και μετά θα μειωθούν οι μηνιαίες αγορές ομολόγων από την ίδια στα 15 δισ. ευρώ.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/7/18 15:50

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ,ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ-Η ΖΑΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΣΑΛΑΚΩΜΕΝΟΣ-.ΕΦ ΟΣΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ.ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.-ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΣ.-ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΣΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ '' ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ''ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΕΖΙΛΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.-ΕΞ ΑΛΟΥ ΕΝΩ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο Κ.ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΧΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΦΑΓΗΣ-ΑΠΟ 18.00 ΕΩΣ 19.30- ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΣΝΙΑ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 23.00 ΜΕ 23,30 ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ-ΚΑΜΕΝΟΥΣ Η ΠΙΓΜΕΝΟΥΣ-ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΛΕΓΑΝ ΑΛΛΑ ΑΝΤ' ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙ ΤΟΣΚΑΣ ΚΑΙ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Η ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΠΑΙΖΑΝ ΘΕΑΤΡΟ.-ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ-ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ....-ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *