ροή ειδήσεων

1,2 εκατομμύρια Τούρκοι θα κάνουν διακοπές στην Ελλάδα



Tα 1,2 εκατομμύρια αναμένεται να αγγίξει ο αριθμός των τούρκων τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα το 2018, όπως ανέφερε στο «Βήμα» ο κ. Gianluigi Baltazzi, αντιπρόεδρος Business Development του τουρκικού ταξιδιωτικού οργανισμού Karavan Group που συνεργάζεται με την εταιρεία κρουαζιέρας Celestyal Cruises.



Οπως επεσήμανε, «η Ελλάδα αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για τους Τούρκους το 2017. Το προηγούμενο έτος περισσότεροι από ένα εκατομμύριο τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα και αναμένουμε αυτός ο αριθμός να αγγίξει τα 1,2 εκατομμύρια το 2018».


Και πρόσθεσε ότι «εκτιμάται πως το ενδιαφέρον των τούρκων τουριστών για την Ελλάδα θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι μόνο η τοποθεσία της Ελλάδας που την καθιστά ενδιαφέρουσα για τους τούρκους τουρίστες, αλλά υπάρχει επίσης ομοιότητα των πολιτισμών. Οι προσιτές τιμές είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Στην Ελλάδα επιπλέον μπορούν οι Τούρκοι που δεν επιθυμούν να τολμήσουν διαφορετικές γαστρονομικές εμπειρίες να βρουν παρόμοια φαγητά με αυτά της πατρίδας τους. Επιπλέον ελκυστική κάνει την Ελλάδα ο ιστορικός της πλούτος».


Επίσης, σημείωσε ότι «οι τούρκοι τουρίστες που επιλέγουν για τις διακοπές τους τα παραθεριστικά κέντρα σε Bodrum, Cesme, Fethiye κ.α. θέλουν να αλλάξουν τις συνήθειές τους κάποια στιγμή και η πρώτη τους επιλογή είναι η Ελλάδα. Είναι συνήθως οικογένειες που επισκέπτονται την Ελλάδα για μια εβδομάδα... Τείνουν να ξοδεύουν περίπου 200-250 ευρώ κάθε μέρα σε εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα. Οι τούρκοι τουρίστες δείχνουν επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά νησιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και την Αθήνα».



Αναφορικά με το πώς επιλέγουν να έρθουν στη χώρα μας, υπογραμμίζει πως «η γεωγραφική εγγύτητα σίγουρα βοηθά τους Τούρκους να έρθουν στην Ελλάδα. Επειτα από περίπου τέσσερις ώρες κάποιος που έχει φύγει οδικώς από Κωνσταντινούπολη μπορεί να απολαύσει το δείπνο του στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ύστερα από μια ώρα ταξίδι στο Αιγαίο μπορεί να επισκεφθεί κάποιο από τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές. Τα τουρκικά επιβατηγά πλοία επίσης μπορούν να μεταφέρουν επισκέπτες σε τουλάχιστον 10 ελληνικά νησιά, από όπου στη συνέχεια με τα ελληνικά επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την ηπειρωτική χώρα ή σε άλλα νησιά. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε ότι ο καλύτερος και ο πιο άνετος τρόπος να ταξιδέψει κανείς και να εξερευνήσει τα ελληνικά νησιά είναι με κρουαζιερόπλοια. Χωρίς να πρέπει να πακετάρει και να ξεπακετάρει κάποιος, απλά απολαμβάνει τον ήλιο, τη θάλασσα, εξερευνά τη φύση, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τη γαστρονομία και βασικά όλα όσα προσφέρει ο προορισμός».


Η κρουαζιέρα επιστρέφει σταδιακά στην Τουρκία



Για τη σταδιακή επιστροφή των εταιρειών κρουαζιέρας στην Τουρκία από το 2019, σε συνδυασμό με την παροχή μπόνους από την τουρκική κυβέρνηση για κάθε επιβάτη κρουαζιερόπλοιου που θα επισκεφθεί τη γειτονική χώρα, και κατά πόσο αυτό μπορεί να ωφελήσει τόσο τη γειτονική χώρα όσο και την Ελλάδα απάντησε πως «σίγουρα θα βοηθήσει. Η Τουρκία και η Ελλάδα περιλαμβάνονται στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως με ιστορικά αξιοθέατα, φανταστικές ακτές, γευστική κουζίνα και ζεστή φιλοξενία. Από τη στιγμή που είναι γείτονες και εύκολα προσβάσιμες, μπορεί κάποιος να τις επισκεφθεί σε ένα μόνο ταξίδι. Μαζί είναι εξαιρετικός συνδυασμός. Ετσι στρατηγικά, εάν καταφέρουμε και αναπτύξουμε έναν τρόπο να προβάλλουμε μαζί το τουριστικό προϊόν μας περισσότερο από ό,τι μέχρι σήμερα, πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο».



Επέμεινε στο θέμα πως θα πρέπει να εξεταστεί το ενιαίο τουριστικό πακέτο Ελλάδας και Τουρκίας, λέγοντας «ειδικά όταν σκεφτόμαστε για ταξιδιώτες από μακρινές χώρες όπως την Απω Ανατολή ή την Αμερική, που συνήθως ταξιδεύουν στην περιοχή μας μία φορά στη ζωή τους και λογικά επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν όσο γίνεται καλύτερα τον χρόνο τους με το να επισκεφτούν και τις δυο χώρες...Υπάρχει επίσης πολύ καλή αεροπορική σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Κωνσταντινούπολης που διευκολύνει την πώληση του πακέτου Ελλάδας - Τουρκίας ως ενός. Οι τουρκικές αερογραμμές είναι ισχυρές ως προς στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και η Κωνσταντινούπολη αποτελεί έναν πολύ δυνατό κόμβο, κάνοντας παράλληλα την Ελλάδα πιο προσιτή σε τουρίστες από μακρινές χώρες. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επενδύσει περισσότερο στην αύξηση της αεροπορικής διασύνδεσης της Αθήνας με άλλες πόλεις στο εξωτερικό, κάτι που θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των τουριστών και για τις δύο χώρες».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *