ροή ειδήσεων

Θετικά αξιολογήθηκαν οι προτάσεις του δήμου Ρόδου, για τη χρηματοδότηση έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης , προϋπολογισμού 2 εκ ευρώ.



Την οριστική ένταξη στο ΕΣΠΑ δύο νέων σημαντικών έργων για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού, αναμένει άμεσα ο Δήμος Ρόδου και τη χρηματοδότηση 2 εκ. ευρώ, από το πρόγραμμα «Αειφορική Ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων».
Αναλυτικότερα, στα πλαίσια της αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014-2020 και τον άξονα προτεραιότητας 2 «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» , οι υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου εκπόνησαν και κατέθεσαν πλήρεις και ολοκληρωμένες προτάσεις, οι οποίες αξιολογήθηκαν θετικά.
Συγκεκριμένα:

1. «Διευθέτηση ρέματος “Ποτού’’ Φαληρακίου Δήμου Ρόδου», προϋπολογισμού 1.310.000,00 €.


H πράξη αφορά στην υλοποίηση έργων διευθέτησης στο τμήμα του ρέματος «Ποτού» στο Φαληράκι, μήκους 850μ., κατάντη (ανατολική πλευρά) της γέφυρας της Εθνικής οδού Ρόδου - Λίνδου μέχρι την παραλία, στο οποίο παρουσιάζεται πολύ μεγάλη διάβρωση των παρόχθιων ιδιοκτησιών και υπερχείλιση της κοίτης.
Τα έργα διευθέτησης προβλέπουν την προστασία της όχθης με βαθμιδωτό με τοίχο από συρματοκιβώτια πλήρη λίθων λατομείου.

2. «Προμήθεια μηχανημάτων αντιπλημμυρικής προστασίας Δήμου Ρόδου», προϋπολογισμού 682.000,00 €.

Η πράξη αφορά στην προμήθεια ενός (1) ερπυστριοφόρου προωθητή γαιών και ενός (1) περιστρεφόμενου ελαστιχοφόρου εκσκαφέα, για την κάλυψη των αναγκών αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Ρόδου.

«Οι υπηρεσίες του δήμου Ρόδου σε αγαστή συνεργασία με ιδιώτες μελετητές αλλά και τις αδειοδοτούσες υπηρεσίες, πέτυχε τη θετική αξιολόγηση με υψηλή βαθμολογία, δύο ακόμη σημαντικών προτάσεων για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού , αλλά και την απόκτηση μηχανημάτων βαρέως τύπου , που δε διέθετε ο Δήμος Ρόδου», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ Φώτης Χατζηδιάκος και αμέσως μετά συνεχάρη τις υπηρεσίες του Δήμου και τους μελετητές, που πέτυχαν αυτό το άριστο αποτέλεσμα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *