ροή ειδήσεων

Νέο «χτύπημα» Τραμπ – Έρχονται δασμοί στην εισαγωγή σωλήνων και από την Ελλάδα



- Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς τέλος - Πρακτικές ντάμπινγκ "βλέπει" το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ στην εισαγωγή συγκολλημένων σωλήνων που εισάγονται από έξι χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα - Πρόκειται για σωλήνες που χρησιμοποιούνται για κατασκευή αγωγών μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου - Τον Δεκέμβριο η οριστική απόφαση – Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής δασμών διάρκειας έως και πέντε ετών


Ο εμπορικός πόλεμος που έχει κηρύξει ο Ντόναλντ Τραμπ σε… όλο τον κόσμο δεν έχει τελειώσει. Περισσότερο δείχνει να έχει μόλις ξεκινήσει. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο των ΗΠΑ μπαίνουν έξι χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, από τις οποίες γίνονται εισαγωγές συγκολλημένων σωλήνων που χρησιμοποιούνται για κατασκευή αγωγών μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Την Τρίτη (21.08.2018), το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως κατέληξε στο προκαταρκτικό πόρισμα ότι συγκολλημένοι σωλήνες μεγάλης διαμέτρου που εισάγονται στη χώρα από τον Καναδά, την Κίνα, την Ελλάδα, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και την Τουρκία προσφέρονται σε τιμές πολύ κατώτερες της θεωρούμενης ως δίκαιης με σκοπό την δόλια απόσπαση μεριδίου αγοράς της χώρας. Εκτιμάται, δηλαδή, ότι επιδοτούνται και ακολουθούνται πρακτικές ντάμπινγκ κατά τη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ συμπέρανε πως οι σωλήνες αυτοί, οι οποίοι χρησιμοποιούνται συνήθως για την κατασκευή αγωγών μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου, πωλούνται σε τιμές χαμηλότερες αυτών που θεωρούνται δίκαιες—εκατοστιαία, από 3,45% ως 132,63%.

Τον Ιούνιο, το υπουργείο είχε ανακοινώσει πως κατέληξε στο προκαταρκτικό πόρισμα ότι οι σωλήνες που εισάγονται από τις τέσσερις από τις έξι χώρες —την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και την Τουρκία— επιδοτούνται αθέμιτα κι επέβαλε σε πρώτη φάση δασμούς οι οποίοι στην περίπτωση της Ινδίας ξεπέρασαν ακόμη και το 500%.

Στην ανακοίνωση της Τρίτης αναφέρεται ότι το ντάμπινγκ των εισαγόμενων σωλήνων



από τον Καναδά ανέρχεται στο 24,38%
από την Κίνα στο 132,63%
από την Ελλάδα στο 22,51%
από την Ινδία στο 50,55%
από τη Νότια Κορέα μεταξύ ενός 14,97% κι ενός 22,21%
και από την Τουρκία μεταξύ ενός 3,45% και ενός 5,29%.

Οι εισαγωγές των σωλήνων από τις έξι χώρες είχαν αξία που υπερέβη τα 720 εκατομμύρια δολάρια το 2017, διευκρίνισε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Η έρευνα για τις συγκεκριμένες εισαγωγές άρχισε τον Μάρτιο, κατόπιν αίτησης μιας ομάδας αμερικανικών ιδιωτικών εταιρειών που παράγουν τέτοιους σωλήνες. Αφορά σωλήνες διαμέτρου μεγαλύτερης των 406,4 χιλιοστών.

Η έρευνα είναι μία από τις 100 και πλέον που έχουν ανοίξει αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της η κυβέρνηση του ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία στο πλαίσιο του δόγματός του «πρώτα η Αμερική» λαμβάνει μέτρα προστασίας των αμερικανικών βιομηχανιών στην εγχώρια και στην παγκόσμια αγορά.

Αναμένεται να κριθεί οριστικά την 20ή Δεκεμβρίου εάν οι επιδοτήσεις των εξαγωγών αυτών πλήττουν την αμερικανική βιομηχανία και κατόπιν το υπουργείο Εμπορίου ενδέχεται να επιβάλλει δασμούς αντιντάμπινγκ διάρκειας έως και πέντε ετών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/8/18 20:20

    Μποϊκοτάρετε όλα τα Αμερικανικά προϊόντα. Αυτή θα είναι η απάντησή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/8/18 23:37

      Μάνααααα!!!! Και τι θα κάνουμε χωρίς iPhone?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/8/18 21:45

      Πάρε τηλεβόα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *