ροή ειδήσεων

Μ. Κόνσολας: Λιγότεροι Τούρκοι τουρίστες λόγω βίζας και λίρας



Ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών και την Υπουργό Τουρισμού κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας την πτωτική τάση που καταγράφεται στο τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία παρουσιάζει κάμψη, γεγονός που καταγράφεται ήδη από τα στοιχεία των αφίξεων του πρώτου εξαμήνου και αιτία δεν είναι μόνο η πτώση της αξίας της Τουρκικής λίρας, αλλά και οι διαδικασίες χορήγησης βίζας.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι η χορήγηση βίζας μικρής χρονικής διάρκειας, εμποδίζει τουρίστες από την Τουρκία να επισκέπτονται τη χώρα μας για δύο ή και τρεις φορές μέσα στο χρόνο, αφού, μετά τη λήξη της βίζας, είναι αναγκασμένοι να επαναλάβουν από την αρχή τη διαδικασία της αίτησης για να μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Παράλληλα, αναφέρεται σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, ζητούνται επιπλέον δικαιολογητικά από Τούρκους τουρίστες προκειμένου να τους χορηγηθεί βίζα, σε σχέση με αυτά που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Ελληνικού προξενείου. Ο κ. Κόνσολας ζητά επίσημη απάντηση από το Υπουργείο για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ζητά, επιπλέον, από το Υπουργείο Εξωτερικών να προχωρήσει στη χορήγηση βίζας μεγάλης χρονικής διάρκειας προκειμένου οι επισκέπτες από την Τουρκία να μπορούν να επισκέπτονται διαδοχικά τα νησιά του Αιγαίου χωρίς να είναι αναγκασμένοι να επαναλάβουν τη διαδικασία αίτησης χορήγησης βίζας.


TornosNews.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *