ροή ειδήσεων

Προσωρινή δέσμευση της κινητής περιουσίας της Euromedica



Την προσωρινή δέσμευση της κινητής περιουσίας της Euromedica έως τις 21 Σεπτεμβρίου, οπότε θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει το επενδυτικό fund Farallon, αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Το δικαστήριο αποδέχθηκε ουσιαστικά την επιχειρηματολογία της DV01, διαχειρίστριας εταιρείας δανείων της Euromedica ονομαστικής αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ. Τα εν λόγω δάνεια έχει εξαγοράσει τον Φεβρουάριο του 2018 από τις τράπεζες Alpha Bank, Εθνική και Eurobank η Farallon Capital, ελέγχοντας πλέον το 17,5% της εισηγμένης.

Η Farallon προσκόμισε στοιχεία που, σύμφωνα με το σκεπτικό της, στοιχειοθετούν, κατά της διοίκησης της εισηγμένης και της οικογένειας Λιακουνάκου, που είναι μεγαλομέτοχος της Euromedica, την κλοπή μετρητών, εξοπλισμού και πελατείας υπέρ των εταιρειών Medipol και Euromedica Π. Φαλήρου, των οποίων μέτοχος είναι επίσης ο μεγαλομέτοχος της Euromedica. Σύμφωνα με την αίτηση, το δίκτυο των ιδιόκτητων διαγνωστικών κέντρων της Euromedica στην Αθήνα, όταν εισέπραττε χρήματα πελατών μέσω POS, τα διοχέτευε σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων και συγκεκριμένα των εταιρειών Medipol και Euromedica Π. Φαλήρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε η Farallon, o ετήσιος τζίρος του δικτύου ιδιόκτητων διαγνωστικών κέντρων Αθήνας της Euromedica ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου το 1 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι διοχετεύθηκε εκτός Euromedica.

Οπως προκύπτει από την αίτηση, εκτός από τη διοχέτευση εισπράξεων μέσω POS σε Medipol και Euromedica Π. Φαλήρου, η Farallon προσκόμισε και στοιχεία για μεταφορά εξοπλισμού. Ειδικότερα, κατήγγειλε ότι ο εξοπλισμός του υποκαταστήματος Κηφισιάς, που βρισκόταν επί της λεωφόρου Κηφισίας 225, μεταφέρθηκε στην έδρα της Medipol (λεωφ. Κηφισίας 243) με προσωρινή πινακίδα Euromedica. Μαζί με τον εξοπλισμό μεταφέρθηκαν και οι τηλεφωνικές γραμμές, με αποτέλεσμα η Farallon να καταγγέλλει και κλοπή πελατείας. Σύμφωνα το fund, όλες οι παραπάνω ενέργειες δείχνουν ότι η οικογένεια Λιακουνάκου δρομολογεί την επόμενη ημέρα, δημιουργώντας νέο, δικό της ανεξάρτητο δίκτυο διαγνωστικών κέντρων, επί ζημία της Euromedica.

Σημειώνεται ότι η μεν Euromedica Π. Φαλήρου είναι θυγατρική κατά 49% της Euromedica, η δε Medipol, αν και ήταν έως πρόσφατα 100% θυγατρική της εισηγμένης, άλλαξε χέρια και μέσω συντονισμένων αυξομειώσεων του μετοχικού της κεφαλαίου πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας Λιακουνάκου.Έντυπη

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/8/18 16:40

    Εδω στο νησι κανουν μονο κατι δηθεν ψευτοδιαμαρτυριες και ενα ακεφαλο Δ.Σ μας κοροιδευει!!!Καναμε εκλογες για νεο ΔΣ και με θρασος εγινε προεδρος αυτη που ηταν και στο προηγουμενο,και μας πουλησε για ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ σε συννενοηση με την διοικηση της κλινικης και μας αφησε ερμαιους να παλευουμε χωρις κανενα οργανο συνδικαλιστικο διπλα μας!!!Ακομη και το ΕΚΡ εμεινε συξιλο!!!Οπως βλεπετε στην Αθηνα και σε λιγο παντου δινουν μαχες ,ενω εμεις στη Ροδο πουλαμε τα παντα για ενα-δυο μισθους αναντι στα κρυφα και το ΔΣ παει περιπατο!!!Και μετα κατηγορουν μερικοι ανευθυνοι το ΠΡΩΤΟ δσ που εδωσε ΑΛΗΘΙΝΗ μαχη και κερδισε φευγοντας με ΨΗΛΑ το κεφαλι!Τωρα ριχνουν λασπη αλλα το αποτελεσμα τους δικαιωσε και ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ,ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/8/18 17:58

      Τσαμπα χολοσκατε συναδελφοι!!Απο την στιγμη που μας πουλησε η προεδρος και αυτοαπολυθηκε μετα απο γερο πακετο για την υπηρεσια της,μην περιμενουμε τιποτα!Τοσα της γραφουμε και δεν βγηκε να υπερασπιστει την ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΟΥ ΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!.....ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *