ροή ειδήσεων

HISTORICA Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ



Ο εμπνευστές της ιδέας για την HISTORICA Γιώργος Βογιατζής, Μιχάλης Καρπαθάκης και Νεμρά Μπάστιαλη- Σκαρτάδου, μιλούν για το σπουδαίο ποδηλατικό event, που θα διεξαχθεί από 12 έως 14 Οκτωβρίου στη Ρόδο. Πρόκειται για τη μεγάλη συνάντηση των φίλων του παλιού, κλασικού, ατσάλινου ποδηλάτου, που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον παλιών αθλητών αλλά και τους λάτρεις γενικά του Vintage από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

«Η Historica θέλει να θυμίσει σε όλους τους Ροδίτες αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα την αίγλη που είχε η ποδηλασία στο νησί μας τα χρόνια του 1960, του 1970 και του 1980. Απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας έρχονταν στο νησί μας για να πάρουν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και να δουν ένα εξωτικό και κοσμοπολίτικο μέρος, όπου ήταν και είναι η Ρόδος και ταυτόχρονα να αθληθούν. Να πάρουν μέρος σε αγώνες και να διεκδικήσουν μία διάκριση στην ποδηλασία. Οι συμμετέχοντες ταξίδευαν στη Ρόδο για την ποδηλασία, χωρίς να είναι τόσο αναπτυγμένος ο τουρισμός... Στόχος μας είναι να γίνει μία μεγάλη συνάντηση όλων όσων είχαν ένα μικρό η μεγάλο ρόλο στην ποδηλασία εκείνων των δεκαετιών, και από τότε κάποιοι δεν έχουν ξανασυναντηθεί περισσότερα από 30 χρόνια. Όλοι μαζί θα βρεθούν στη Ρόδο για να θυμηθούν και να ζήσουν κάτι από τις μαγικές εποχές του παρελθόντος

Επιθυμούμε να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους του ποδηλάτου και του vintage. Παράλληλα με την ιστορική βόλτα, θα γίνει και μία έκθεση τριών ημερών, όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να δει παλιά ποδήλατα και αξεσουάρ, που χρησιμοποιήθηκαν από πρωταθλητές, αλλά και απλά κλασικά ποδήλατα ανακατασκευασμένα και καλοδιατηρημένα. Θα εκτεθούν ακόμη φωτογραφίες από σημαντικούς αγώνες από την Ρόδο και στην υπόλοιπη Ελλάδα μιας άλλης εποχής. Ο κάθε επισκέπτης θα φέρει στη μνήμη του εικόνες με τους αθλητές, που προσπαθούσαν τότε να καταρρίψουν τα ρεκόρ και να πάρουν χρυσά μετάλλια. Θέλουμε να συναντηθούν όλοι αυτοί που συμμετείχαν με διάφορους τρόπους σε όλη τη διαδικασία».

Δεν είναι ανταγωνιστική ούτε καν αγώνας η Historica. Δεν υπάρχουν νικητές και πρωτιές και κύπελλα, ούτε βραβεύσεις. Το ζητούμενο είναι η συμμετοχή με παλιά ποδήλατα και θα ξεκινήσει η διαδρομή από την πλατεία Ελευθερίας».

HISTORICA Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Η HISTORICA δεν είναι ένα απλό αθλητικό γεγονός, είναι η μεγάλη συνάντηση αθλητών που έγραψαν ιστορία με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο μεταφέροντας στο σήμερα τις εμπειρίες τους. Για τρείς ολόκληρες μέρες στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου του 2018 στο νησί των Ιπποτών θα ξαναζωντανέψουν οι μνήμες περασμένων δεκαετιών ή και ακόμα παλαιότερα εκείνων των αθλητών οι οποίοι αγωνίζονταν με τα απλά και φτωχά μέσα τα οποία διέθεταν. Ήταν αγωνιστές γιατί αγαπούσαν και πίστευαν σ’ αυτό που έκαναν. Αυτή λοιπόν την αγάπη τους για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό θέλουν να διαμηνύσουν σε όλους τους νεότερους του σήμερα μέσω της HISTORICA και όλες τις εκδηλώσεις που την πλαισιώνουν. Κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών θα διεξαχθεί έκθεση παλαιών ποδηλάτων, αντικειμένων και φωτογραφίας στο «ΝΕΣΤΟΡΙΔΕΙΟ» Μουσείο Μοντέρνας Ελληνικής Τέχνης». Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου θα γίνει η ιστορική ποδηλατοδρομία 50 χιλιομέτρων η οποία θα διασχίσει ιστορικά σημεία του νησιού και μοναδικές ομορφιές δίνοντας επίσης την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γευθούν τοπικές λιχουδιές σε διάφορα σημεία της διαδρομής.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/8/18 18:54

    ΜΠΡΑΒΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ Κ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ. ΑΚΟΜΑ Κ Ο ΓΥΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΥΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/8/18 20:28

    ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΕΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *