ροή ειδήσεων

ΠΟΕΔΗΝ: Απεβίωσε 74χρονη τουρίστρια στην Κάλυμνο. Δεν υπήρχε ασθενοφόρο



Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η έλλειψη ασθενοφόρου τη νύχτα στην Κάλυμνο στοίχισε τη ζωή σε 74χρονη που έκανε διακοπές στο νησί.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, από τις 17 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία έληξε η σύμβαση δύο διασωστών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, η Κάλυμνος, στην οποία κατοικούν 16.000 μόνιμοι κάτοικοι, που το καλοκαίρι υπερπολλαπλασιάζονται λόγω τουρισμού, είναι ακάλυπτη από ασθενοφόρα τη νύκτα.

Η Ομοσπονδία περιγράφει ότι στις 3/9 στις 00.45 ενημερώθηκε το Νοσοκομείο Καλύμνου για να μεταφέρει με το ΕΚΑΒ από το Εμπορειό 74χρονη Βρετανίδα που αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενώ επέβαινε σε ιστιοφόρο σκάφος αναψυχής το οποίο ελλιμενιζόταν στην περιοχή. «Η απάντηση από το Νοσοκομείο ήταν ότι δεν υπάρχει νυκτερινή βάρδια και θα έπρεπε να μεταφερθεί με κάποιο ιδιωτικό μέσο» υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, λέγοντας ότι το πλήρωμα του σκάφους αναζήτησε μέσο για τη μεταφορά της 74χρονης στο Νοσοκομείο. Ειδοποιήθηκε κάτοικος του Εμπορειού που προσφέρθηκε με όχημα αγροτικού τύπου 4Χ4 να τη μεταφέρει. Το όχημα έφτασε στις 02.00, η γυναίκα εισήχθη στο Νοσοκομείο, όπου και κατέληξε. Η σορός της μεταφέρθηκε στη Ρόδο για νεκροτομή, ενώ διατάχθηκε προανάκριση από τον εισαγγελέα Κω και τη διενεργεί το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

«Εάν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με εξειδικευμένους διασώστες η άτυχη 74χρονη μπορεί να είχε σωθεί! Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας και τις διαμαρτυρίες τοπικών φορέων, συνεχίζουν να υπάρχουν πολλές ακάλυπτες βάρδιες σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε περιοχές με χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και μεγάλη επισκεψιμότητα» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειώνει, ακόμη, ότι σήμερα στην Κάλυμνο έχουν απομείνει μόλις τέσσερις διασώστες, οι οποίοι εργάζονται καθημερινά χωρίς ρεπό για να υπάρχει κάλυψη πρωί-απόγευμα και η διοίκηση του ΕΚΑΒ δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενίσχυση, έστω προσωρινή, του τομέα.

«Δυστυχώς δεν είναι το μόνο το εν λόγω τραγικό περιστατικό. Έχουμε και άλλα περιστατικά όπου τραυματίες από τροχαία μεταφέρθηκαν σε καρότσες αγροτικών οχημάτων.

Στις 20/8 στην Κάλυμνο κάλεσαν το ΕΚΑΒ στις 5.35 το πρωί για έκτακτο περιστατικό-τροχαίο και η απάντηση ήταν: "η βάρδια ξεκινά στις 7.00"!

Στις 26/8, 6.20 το πρωί, συνέβη άλλο τροχαίο στην περιοχή Μυρτιές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί νεαρός. Ενημερώθηκε τηλεφωνικά το Νοσοκομείο Καλύμνου για τη διακομιδή και η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει νυκτερινή βάρδια στο ΕΚΑΒ και η μεταφορά του τραυματία θα έπρεπε να γίνει με ιδιωτικό μέσο.

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει αφήσει στο έλεος του Θεού κατά τη διάρκεια της νύχτας τους κατοίκους της Καλύμνου. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.Τι έχουν να πουν τώρα που έχασε τη ζωή του ένας πολίτης που παραθέριζε στο νησί και γίνεται η χώρα διεθνώς ρεζίλι;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *