ροή ειδήσεων

ATP τουρνουά στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα 5 χρόνια!



Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε ότι έχει δει σχέδια για την ανάληψη ATP διοργάνωσης με ορίζοντα πενταετίας

Σε προσφατη συνέντευξή του στο Reuters, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει ένα μεγάλο τουρνουά, τα επόμενα χρόνια.

Η Αθήνα είχε αναλάβει τη διοργάνωση ATP τουρνουά από το 1986 έως το 1994 και WTA από το 1986 έως το 1990.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, είχαμε διοργανώσει κάποια Challenger τουρνουα (Status Athens Open, Vogue Athens Open) στον Όμιλο Αθηνών και στο ΟΑΚΑ καθώς και στη Ρόδο.

Η άνοδος του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη που έχει ανεβάσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον των Ελλήνων για το άθλημα, δημιουργει τις προϋποθέσεις για ένα μεγάλο τουρνουά.

“Αν τα πράγματα πάνε όπως τώρα, θα δούμε ένα ATP 250 η ένα ATP 500 τα επόμενα 3, 4 ή 5 χρόνια στην Αθήνα. Γνωρίζω κάποιους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να το κάνουν και μου έδειξαν ένα project για το πως θα είναι αυτό το τουρνουά. Ενθουσιάστηκα με αυτό που είδα. Πρόκειται να γίνει στην Αθήνα ομως έμεινα έκπληκτος από την τοποθεσια γιατι είναι πολύ έξυπνο να φιλοξενηθεί τουρνουά εκεί” είπε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς.

Είναι δύσκολο να βρεθεί κενό στο καλεντάρι της ATP, καθώς θα χρειαστεί να αγοραστούν τα δικαιώματα ενός ήδη υπάρχοντος τουρνουά, ωστόσο ο Στέφανος είπε ότι αυτό το τουρνουά μπορεί να γίνει τον Φεβρουάριο, τον Απρίλιο ή τον Νοέμβριο.

Ο Τσιτσιπάς έχει ήδη σπάσει το ρεκόρ του Ελληνα με την καλύτερη κατάταξη στην ιστορία του ελληνικού τένις (Νο15) ενώ και η Μαρία Σάκκαρη έχει τις προοπτικές να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ που κατέχει η Λένα Δανιηλίδου στην 14η θέση της WTA (2003).

Στα 20 του χρόνια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αγωνιστεί σε δύο τελικούς, ο πιο πρόσφατος εκ των οποίων στο Masters 1000 του Τορόντο.

Παρά την πρόωρη έξοδο από το US Open (2oς γύρος), ο Τσιτσιπάς δέχθηκε εκατοντάδες μηνύματα υποστήριξης από Έλληνες φιλάθλους κατα τη διάρκεια του Αμερικανικού Όπεν.

“Ένα από τα μηνύματα που έλαβα, έλεγε ότι “εξαιτίας εσένα, το 71% των παιδιών που πηγαίνουν σχολείο, επιλέγουν το τένις”. Ένιωσα υπερήφανος με τον εαυτό μου. Υπάρχει λαμπρό μέλλον με εμένα και τη Μαρία και είμαι σίγουρος ότι αυτή είναι μόνο η αρχή. Μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και θα ειναι πολύ συναρπαστικό αν μια ημέρα εγώ και η Μαρία καταφέρουμε να γίνουμε το Νο1 στην ATP και τη WTA” πρόσθεσε ο Τσιτσιπάς.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *