επικαιρότητα

Γερμανία: Μείωση κρατήσεων για Ελλάδα και τον Αύγουστο


Μειωμένες ήταν οι κρατήσεις για Ελλάδα στη γερμανική αγορά και τον Αύγουστο, συνεχίζοντας την πτωτική τάση των θερινών μηνών (μετά την ισχυρή αύξηση κατά τους χειμερινούς μήνες). Σύφωνα με τα στοιχεία του κορυφαίου παρόχου κρατήσεων Traveltainment στα top 10 αεροδρόμια των προορισμών των Γερμανών, στο μεν Ηράκλειο η μείωση κρατήσεων τον περασμένο μήνα ανήλθε σε 6% και στη Ρόδο στο 13%, έναντι του περυσινού Αυγούστου.
Η Τουρκική Ριβιέρα και η Ερυθρά Θάλασσα ήταν οι κορυφαίοι προορισμοί για τους γερμανούς παραθεριστές πακέτων τον Αύγουστο, καθώς η Αττάλεια και η Χουργκάντα ήταν τα μόνα δύο από τα δέκα κορυφαία αεροδρόμια προορισμού που κατέγραψαν αύξηση. Η Αττάλεια είχε αύξηση κρατήσεων κατά 31% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με μερίδιο 31% επί του συνόλου των κρατήσεων στα 10 αεροδρόμια.

Η Χουργκάντα, συνεχίζοντας την ισχυρή ανάπτυξη φέτος, είχε τον Αύγουστο αύξηση κρατήσεων κατά 17%, καταλαμβάνοντας μερίδιο 16% επί του συνόλου. Μετά το πρώτο εξάμηνο, πάντως, οι ρυθμοί αύξησης μετριάστηκαν.

Αντίθετα, η Πάλμα υπέστη σημαντική πτώση στις κρατήσεις κατά 18% τον Αύγουστο, συνεχίζοντας τη φθίνουσα τάση του έτους μετά από ένα χρόνο ρεκόρ το 2017. Ωστόσο, παρέμεινε στη δεύτερη θέση με μερίδιο 21% επί όλων των κρατήσεων για τα δέκα μεγαλύτερα αεροδρόμια προορισμού.

Τα Κανάρια Νησιά κατέγραψαν ακόμη μεγαλύτερη πτώση της ζήτησης τον περασμένο μήνα. Ειδικότερα, η Fuerteventura είχε πτώση 21%, η Λας Πάλμας 23%, η Νότια Τενερίφη 20% και το Arrecife 18%.

Η Βουλγαρία, με το αεροδρόμιο της Βάρνας, μπήκε στην πρώτη δεκάδα κατάταξης με ελαφρά πτώση κατά 2% τον περασμένο μήνα.

Επιπλέον, υπήρξαν κάποιες ενδιαφέρουσες αποκλίσεις μεταξύ των καναλιών πωλήσεων τον περασμένο μήνα, καθώς οι OTA φαίνεται να έχουν καλύτερες επιδόσεις από τους παραδοσιακούς ταξιδιωτικούς πράκτορες. Για παράδειγμα, οι online κρατήσεις για την Αττάλεια (+ 38%) αυξήθηκαν πολύ πιο γρήγορα από ό, τι μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων (+ 19%). Επιπλέον, η μείωση των κρατήσεων για τα Κανάρια Νησιά ήταν πιο έντονη στα ταξιδιωτικά γραφεία (-24% έως -28%) από ό, τι στις on line κρατήσεις (-15% έως -18%).


TornosNews.gr

Σχόλια

S M S

θα τους διώξει όλους τους παλιούς στο δήμο...
ή θα μάθει πρώτα από αυτούς και μετά...

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης