επικαιρότητα

«Ναυάγιο»: Καρέ-καρέ η κατολίσθηση που τραυμάτισε επτά ανθρώπουςΑπό τους βράχους, που έπεσαν σε ακτή και θάλασσα, τραυματίστηκαν επτά άνθρωποι, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται ακόμη στο νοσοκομείο της Ζακύνθου.

Ο έντονος κυματισμός ανέτρεψε τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και οι αρχές να κάνουν αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν τυχόν αγνοούμενους. Όπως αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα της Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, στο σημείο έσπευσαν άμεσα οκτώ πυροσβέστες και άλλα 10 άτομα από την 6η ΕΜΑΚ, μαζί με διασωστικό σκύλο, για να διενεργήσουν έρευνες στο σημείο.

Στο νησί μεταφέρθηκαν, επίσης, με Super Puma και άλλοι εννέα διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στην παραλία, χωρίς να αναφερθεί αγνοούμενος επιβάτης.


Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό, μετά την κατολίσθηση, έχει εκκενωθεί η παραλία του «Ναυαγίου» και έχει απαγορευθεί, μέχρι νεοτέρας, από την Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, η προσέγγιση των σκαφών στην παραλία.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν συνολικά επτά τραυματίες. Μια 34χρονη γυναίκα από την Τσεχίανοσηλεύεται με κάταγμα στον σπόνδυλο ενώ ο σύζυγός της και τα δύο της παιδιά φέρουν ελαφρά τραύματα και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους.


Τα τραύματα των υπόλοιπων τριών τραυματιών δεν ήταν σοβαρά, με αποτέλεσμα να τους δοθεί εξιτήριο.
Πώς έγινε η κατολίσθηση

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες.


«Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

Σχόλια

S M S

Πρόγνωση έως το ΣαβΚυρ
κατά τόπους πολλά κλικ με πιθανότητα διαφημίσεων
αποκλείονται προβολές από google
θα σημειωθούν εισπράξεις από τοπικό συνεργάτη
φορολόγηση ούτε για αστείο
για περισσότερο σαννό φέρτε και φίλους
Ρασπούτιν ο τρομερός

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης