ροή ειδήσεων

«Θερμό» επεισόδιο Κοτζιά – Τσαβούσογλου στη Σμύρνη: «Αρπάχτηκαν» στα εγκαίνια του προξενείου



Δεν άφησε αναπάντητες τις αιχμές του Τούρκου ΥΠΕΞ ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας – Εκνευρισμένος ο Κοτζιάς από την πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από τα κεφάλια τους


Σε σκληρή κόντρα μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας εξελίχθηκε η τελετή των εγκαινίων του ελληνικού προξενείου στην Σμύρνη.


Νίκος Κοτζιάς και Μεβλούτ Τσαβούσογλου αντάλλαξαν πυρά, επιβεβαιώνοντας τις κακές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών τους τελευταίους μήνες, τόσο για το ζήτημα των οχτώ Τούρκων αξιωματικών που αυτομόλισαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, όσο και για την παράνομη πεντάμηνη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης και τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο.


«Εμείς δεν θα δίναμε καταφύγιο στη χώρα μας σε πραξικοπηματίες που θα είχαν στοχεύσει την Ελλάδα», είπε ο Μεβλούτ Τσασβούσογλου στον Νίκο Κοτζιά, λίγο πριν από τα εγκαίνια του κτηρίου του ανακαινισμένου κτηρίου του Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη. «Και οι δύο χώρες έχουν αμέτρητα πολιτιστικά μηνύματα. Στις γλώσσες μας υπάρχουν 5.000 λέξεις. Αυτές φέρνουν κοντά τους λαούς μας. Υπάρχουν μέρες που δεν συμφωνούμε, φουρτουνιασμένες μέρες, αλλά βλέπουμε τον διάλογο ως λύση. Δεν είναι μυστικό το ότι διαφωνούμε. Οι προδότες και οι πραξικοπηματίες που στοχεύουν την Ελλάδα δεν μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα μας. Δεν θα το επιτρέψουμε», ανάφερε ο Τούρκος υπουργός.

Από την δική του πλευρά ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε, ότι η Ελλάδα έχει σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας στο θέμα του πραξικοπήματος ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρχαν υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από την προκυμαία της Σμύρνης. Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν μάλιστα σε πολύ χαμηλό ύψος προκαλώντας εκκωφαντικό θόρυβο και εκνευρισμό στον Νίκο Κοτζιά. «Ακούω φασαρία», σχολίασε ο Έλληνα Υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε πως «φασαρία κάνουν αυτοί που δε θέλουν τις συμφωνίες». Όταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ ερωτήθηκε αν πρόκειται για κάποια προγραμματισμένη άσκηση, δεν έδωσε απάντηση.

Το κτήριο Καπετανάκη βρίσκεται επί της παραλίας της Σμύρνης και αποτελεί σημείο ιστορικής αναφοράς του Ελληνισμού. Διεσώθη κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, αποτελώντας ένα από τα λιγοστά διασωθέντα παλαιά κτήρια της πόλης. Από το 1924, που επαναλειτούργησε η Προξενική Αρχή της Ελλάδας στη Σμύρνη μέχρι το 1955, το Γενικό Προξενείο στεγαζόταν σε διάφορα μισθωμένα ακίνητα επί της ιστορικής προκυμαίας της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *