ροή ειδήσεων

Κακοκαιρία: Νέα δεδομένα για τον «Ζορμπά» - Σχεδόν όλη η Ελλάδα στον δρόμο του κυκλώνα



Νέα δεδομένα προκύπτουν για την εξέλιξη του κυκλώνα που αναμένεται τις επόμενες ώρες και έχει σημάνει συναγερμό στον κρατικό μηχανισμό, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της ΕΜΥ, τις οποίες έθεσε στη διάθεση όλων των φορέων, κατά την ευρεία σύσκεψη υπό τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη και παρουσία της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.


Όπως αναφέρουν τα τελευταία στοιχεία, οι μοναδικές περιοχές της χώρας που δεν θα επηρεάσει ο κυκλώνας, θα είναι το Βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία, ενώ θα επηρεαστούν το Βόρειο Αιγαίο, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, που αρχικά φαινόταν ότι δεν κινδύνευαν.


Στην Αττική το κύμα της κακοκαιρίας, με ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, αναμένεται σήμερα Σάββατο μετά το μεσημέρι.

Οι διαφοροποιήσεις στις προβλέψεις διαμορφώνουν και τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού, που βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και θα υπάρξουν μετακινήσεις δυνάμεων από την Πυροσβεστική, με την συνδρομή της ΕΥΔΑΠ, των Περιφερειών και όλων των φορέων και υπηρεσιών, στις περιοχές που αναμένεται ότι θα χτυπήσει η κακοκαιρία.

Η αναλυτική παρουσίαση των μέτρων έγινε την Παρασκευή το βράδυ στη σύσκεψη στην Πυροσβεστική, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που στοχεύει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων και των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν.

Σε ότι αφορά την πορεία του κυκλώνα, προβλέπεται ότι, από την νύχτα μέχρι το Σάββατο το πρωί το βαρομετρικό χαμηλό θα ξεκινήσει από το Νότιο Ιόνιο, με ανέμους 9-10 μποφόρ και ισχυρές βροχές, αλλά κυρίως στην θάλασσα και στην συνέχεια θα επεκταθεί στην Δυτική Πελοπόννησο.

Στη συνέχεια θα κινηθεί προς την Κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησο, όπου τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα, ενώ η πιο δύσκολη κατάσταση αναμένεται στα Κύθηρα.

Ταυτόχρονα, το κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί προς την Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου και αργότερα στην Αττική. Τα ξημερώματα της Κυριακής θα κατευθυνθεί στο Βόρειο Αιγαίο, την Μακεδονία και την Θράκη.

Λεπτομέρειες για τα σημεία και τις ώρες που πρόκειται να εκδηλωθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, θα ανακοινώνονται συνεχώς από την ΕΜΥ, ενώ οι νεότερες προβλέψεις θα υπάρξουν κατά πάσα πιθανότητα σήμερα το πρωί.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *