ροή ειδήσεων

Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί για τους «ντελιβεράδες» και τους εργαζόμενους στην εστίαση



Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες - Ισχύουν αναδρομικά οι νέες αμοιβέςΑναδρομική υποχρέωση να αναπροσαρμόσουν τους όρους αμοιβής και εργασίας έχουν οι επιχειρήσεις του επισιτιστικού τομέα,
με βάση τις διαιτητικές αποφάσεις του ΟΜΕΔ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «εκδόθηκαν από τον ΟΜΕΔ διαιτητικές αποφάσεις που αφορούν τους εργαζόμενους στις αλυσίδες εστίασης και στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα:

- Η υπ' αριθ. ΠΕΝΤ.3/2018 διαιτητική απόφαση για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις οργανωμένες αλυσίδες εστίασης (ταχυφαγεία) με περίοδο ισχύος από 29.03.2017 έως 29.03.2018. Η Πενταμελής Επιτροπή Διαιτησίας απέρριψε όλους τους λόγους έφεσης που προέβαλε η εργοδοτική οργάνωση και επικύρωσε το περιεχόμενο της ΔΑ ΤΡΙΜ. 5/2018.

Οι εργοδότες έχουν αναδρομική υποχρέωση να αναπροσαρμόσουν τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων.

- Η υπ' αριθ. ΤΡΙΜ.6/2018 διαιτητική απόφαση που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα) όλης της χώρας.


Η διαιτητική απόφαση ορίζει αποδοχές με μικρή απόκλιση αυτών των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Παρά ταύτα, διασφαλίζει όλους τους θεσμικούς όρους εργασίας, ρυθμίζοντας έτσι τις εργασιακές σχέσεις σε όλον τον τουριστικό τομέα».

Σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες στα 657, 70 ευρώ ορίζεται ο κατώτατος μισθός των διανομέων φαγητού από τα 586,08 ευρώ μικτά που είναι ο κατώτατος της εθνικής Σύμβασης Εργασίας, σύμφωνα με τη νέα διαιτητική απόφαση που εξέδωσε ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) μόλις πριν από μία εβδομάδα.

Επίσης, στις 16 Σεπτεμβρίου ο ΟΜΕΔ εξέδωσε και δεύτερη απόφαση που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα) όλης της χώρας με την οποία καθορίζονται ως βασικοί μισθοί τα 751 ευρώ για τις εξής κατηγορίες εργαζομένων που αμείβονται ως μισθωτοί και καλύπτονται από την σύμβαση: ρεσεψιονίστ, μάγειροι, σερβιτόροι, λαντζέρηδες και καθαρίστριες κοινόχρηστων χώρων.



Δείτε εδώ αναλυτικά τους πίνακες με τους μισθούς.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *