ροή ειδήσεων

Πεντακάθαρες όλες οι παραλίες του νησιού – Χάσαμε μια γαλάζια σημαία γιατί δεν έχουμε ναυαγοσώστες



Οι λουόμενοι σε όλες ανεξαιρέτως τις παραλίες της Ρόδου, πολύ περισσότερο σε αυτές που έχει απονεμηθεί η διάκριση της γαλάζιας σημαίας απολαμβάνουν καθαρά κρυστάλλινα νερά, καθαρές παραλίες, και εγκαταστάσεις σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Ωστόσο παρά τις διαδοχικές προκηρύξεις του Δήμου, δεν κατέστη δυνατή η πρόσληψη ναυαγοσωστών, με συνέπεια όπως αναφέρεται στον Τοπικό Τύπο, να υπάρξει προσωρινή αφαίρεση μιας από τις τριανταπέντε Γαλάζιες Σημαίες, τις περισσότερες από κάθε άλλο Δήμο στη χώρα.

Δυστυχώς η γραφειοκρατία του Κεντρικού Αθηναϊκού Κράτους, το οποίο νομοθετεί χωρίς καμία αίσθηση των ιδιαιτεροτήτων και αναγκών της Τουριστικής Νησιωτικής Ελλάδος, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν να αλλάξει εντελώς το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη ναυαγοσωστική κάλυψη, να δημιουργήσει μια απίστευτη παλινωδία και αβεβαιότητα στους ΟΤΑ και τον κλάδο των ναυαγοσωστών.


Τον Απρίλιο του 2018, το Υπουργείο Ναυτιλίας εκδίδει το Προεδρικό Διάταγμα 31/2018, το οποίο μεταξύ άλλων, επιμηκύνει την υποχρέωση Ναυαγοσωστικής Κάλυψης από 3 σε 4 μήνες ετησίως, χωρίς όμως ουδέποτε να τροποποιηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών η δυνατότητα πρόσληψης από τους Δήμους Ναυαγοσωστών από 3 σε 4 μήνες. Αυτό έγινε στις 12.06.2018 με το Ν.4547/2018 και ενώ είχε ήδη διανυθεί 1.5 μήνας (!!!) ναυαγοσωστικής περιόδου.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν, παρόλο που το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε βάσει προγραμματισμού ήδη από τον Μάρτιο με την 297/27-03-2018 απόφασή του την προκήρυξη ναυαγοσωστικών θέσεων, λόγω της έκδοσης του ΠΔ 31/2018, το Δημοτικό Συμβούλιο να κληθεί να λάβει εκ νέου σχετική απόφαση, όπως και έκανε, πλέον με την απόφαση 509/22-05-2018.

Ο Δήμος Ρόδου ως όφειλε προχώρησε σε 3 (!!!!) προκηρύξεις θέσεων ναυαγοσωστών, στις 07/06/2018, 02/07/2018, και 12/07/2018, οι οποίες απέβησαν άγονες λόγω παντελούς έλλειψης ενδιαφέροντος από τον κλάδο των ναυαγοσωστών, οι οποίοι είτε λόγω της συγκεχυμένης νομοθεσίας διστάζουν να προσληφθούν σε δημόσιες παραλίες, είτε απορροφούνται σε ναυαγοσωστική κάλυψη κολυμβητικών δεξαμενών μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.

«Έχω δώσει εντολή στις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν στη σύνταξη μελέτης για τη συνολική ανάθεση της Ναυαγοσωστικής Κάλυψης των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου σε ιδιωτική εταιρεία για το Καλοκαίρι του 2019. Είναι ανεπίτρεπτο οι συνεχείς αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο, σε εντελώς λανθασμένες χρονικά στιγμές, να ρισκάρουν την εικόνα της Ρόδου ως Τουριστικού Προορισμού υψηλής ποιότητας» δήλωσε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ενώ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα παραλιών του νησιού, Βασίλης Ψυλλάκης δήλωσε: «Οι επισκέπτες μας απολαμβάνουν πεντακάθαρες, καταγάλανες παραλίες, κάτι που αποτυπώνεται στον αριθμό των γαλάζιων σημαιών που μας έχουν απονεμηθεί. Είμαι σίγουρος, ότι με τις ενέργειες του Δημάρχου για το επόμενο έτος, οι Υπηρεσίες που θα προσφέρουμε στους λουόμενους θα είναι σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο, ενώ στόχος μας είναι η διατήρηση και αύξηση του αριθμού ρεκόρ των βραβευμένων παραλιών μας».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *