ροή ειδήσεων

Πόσο συμπαθούν τους Έλληνες οι Σέρβοι και πόσο οι Αλβανοί


Τι απάντησαν για τις μεταξύ τους σχέσεις σε δημοσκόπηση Αλβανοί και Σέρβοι. Πόσο ψηλά έχουν σε εκτίμηση τους Έλληνες οι κάτοικοι των δύο βαλκανικών χωρών


Ενδιαφέρουσα στοιχεία προέκυψαν από δημοσκόπηση που πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες το σερβικό πρακτορείο Tanjug και το Αλβανικό ATA για την εικόνα που έχουν οι δύο λαοί για τις μεταξύ τους σχέσεις αλλά και τις γειτονικές χώρες. Από την έρευνα προκύπτει ότι και οι δύο έχουν ψηλά σε εκτίμηση τους Έλληνες.

Πρώτοι στην Σερβιά - δεύτεροι στην Αλβανία οι Έλληνες

Συγκεκριμένα στην Σερβία (σ.σ. από την δημοσκόπηση εξαιρέθηκαν οι περιοχές Κόσοβο και Μετόχι) οι Έλληνες καταλαμβάνουν την πρώτη θέση σε θετική άποψη με ποσοστό 43% ακολουθούμενοι από τους Μαυροβούνιους (20%) και τους Σκοπιανούς (18%). Από την πλευρά τους οι Αλβανοί έχουν θετική άποψη για τους Έλληνες σε ποσοστό 22%, το οποίο μας κατατάσει στην δεύτερη θέση πίσω από τους Ιταλούς (44%) και μπροστά από τους Μαυροβούνιους (16%).

Σε ότι αφορά την αρνητική εικόνα οι Σέρβοι αντιπαθούν περισσότερο τους Κροάτες (45%) από ότι τους Αλβανούς (33%) ενώ οι Αλβανοί περίπου σε ποσοστό που φθάνει το 68% έχουν αρνητική εικόνα για τους Σέρβους.

Η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε με δείγμα 1000 κατοίκων σε κάθε χώρα υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Νορβηγικής πρεσβείας στο Βελιγράδι.

Με πληροφορίες από blic.rs

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *