ροή ειδήσεων

Σε απευθείας ανάθεση του Χαμάμ , προχωρά η δημοτική αρχή



Ενδιαφέρον υπάρχει από ντόπιο επιχειρηματία να αναλάβει την αξιοποίηση και λειτουργία των δημοτικών λουτρών της Παλιάς Πόλης , με την απευθείας ανάθεση του ακινήτου. Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, βρίσκεται σε επαφή με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή , ο οποίος είναι γνωστός επιχειρηματίας της περιοχή μας και περιμένει εντός των ημερών να οριστικοποιήσει την απόφαση του , σε διαφορετική περίπτωση η δημοτική αρχή, θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο , την τροποποίηση όρων της διακήρυξης, προκειμένου να γίνουν πιο ευνοϊκοί για τους ιδιώτες- επενδυτές.

Ως γνωστόν και ο δεύτερος διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Χαμάμ απέβη άγονος αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές και η οικονομική επιτροπή του Δήμου στην πρόσφατη συνεδρίαση της τον κήρυξε άγονο. Η δημοτική αρχή όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία έχει τη δυνατότητα να προβεί σε απευθείας ανάθεση αξιοποίησης του δημοτικού ακινήτου σε επενδυτή ,που θα αποδεχτεί το μεγαλύτερο μέρος των όρων της διακήρυξης που εγκρίθηκαν από την οικονομική επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηδιάκος η αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου είναι μονοδιάστατη και ο επενδυτής που θα το αναλάβει θα πρέπει να το λειτουργήσει μόνο ως Χαμάμ , με σύγχρονες τεχνολογίες. Όμως το κόστος της επισκευής και συντήρησης του κτηρίου που ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ με βάση την μελέτη που συνέταξε η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και ενέκρινε η αρχαιολογική υπηρεσία και η υποχρέωση του επενδυτή να καταθέσει εγγυητική επιστολή αυτού του ποσού , ακόμη και σε περίπτωση που δεν ολοκληρώσει τις εργασίες που προβλέπονται , αποτρέπουν τους ιδιώτες να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του.

Να σημειωθεί πως η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού ανέρχεται μηνιαίως στο ποσό των 3.000 ευρώ και ο Δήμος θα λαμβάνει ποσοστό 2% επί των κάθε είδους ακαθαρίστων εσόδων της επιχείρησης, με ελάχιστο σε κάθε περίπτωση εγγυημένο ποσό ετήσιων ακαθαρίστων εσόδων 300.000,00 ευρώ και του συνόλου του εκάστοτε ισχύοντος τέλους χαρτοσήμου επί του αθροίσματος του ως άνω μισθώματος.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίστηκε για 12 έτη , με δυνατότητα παράτασής της για οκτώ ακόμη έτη με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η διακήρυξη του διαγωνισμού προβλέπει ότι, η βασική χρήση του ακινήτου ορίζεται αποκλειστικά αυτή της λειτουργίας παραδοσιακού χαμάμ, με δυνατότητα της εμπορίας μόνο συμπληρωματικών ειδών της κύριας χρήσης όπως φυσικά σκευάσματα και ιματισμό σχετικό της συγκεκριμένης χρήσης καθώς και προσφοράς νερού, αναψυκτικών και αφεψημάτων..

Πάντως η δημοτική αρχή εκτιμά πως η επαναλειτουργία του Χαμάμ ,του εμβληματικού αυτού κτηρίου , μετά από 16 χρόνια που είναι εγκαταλελειμμένο θα προσδώσει επιπλέον συν στην Μεσαιωνική Πόλη αλλά και στο τουριστικό προϊόν της Ρόδου .

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *