ροή ειδήσεων

Τέλη κυκλοφορίας: Πόσα θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ

Καμία αλλαγή φέτος στα τέλη κυκλοφορίας παρά τις εξαγγελίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης



Τα ίδια με πέρυσι παραμένουν τα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώσουν οι κάτοχοι των οχημάτων. Παρά τις εξαγγελίες για τη δημιουργία ενός δικαιότερου συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων και φέτος δεν θα υπάρξει καμία ελάφρυνση.

Το συνολικό ποσό που θα κληθούν και φέτος να πληρώσουν οι κάτοχοι ΙΧ ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη θα αναρτηθούν στο Taxisnet το αργότερο έως τα μέσα Νοεμβρίου και η εξόφληση των τελών θα γίνει έως το τέλος του έτους αποκλειστικά μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα και με πρόσφατες δηλώσεις της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να αλλάξουν τα Τέλη Κυκλοφορίας» σημειώνοντας ότι «αργότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες ελαφρύνσεις».

«Δεν έχουμε δημοσιονομικό χώρο για να αλλάξουμε τα Τέλη Κυκλοφορίας. Πήραμε τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε για να δώσουμε κάποιες φοροελαφρύνσεις. Αποφασίσαμε ότι αυτές οι ελαφρύνσεις θα είναι συγκεκριμένες που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες κινήσεις σε αυτή τη φάση. Αργότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε», τόνισε η κ. Παπανάτσιου.

Τα ποσά

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματός τους θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας που κυμαίνονται:
Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.
Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.
Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.
Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.
Η κατάθεση πινακίδων

Να σημειωθεί ότι οι κάτοχοι ΙΧ που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία μπορούν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2019, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται στα ΙΧ άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών, αρκεί να τα θέσουν σε ακινησία μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *