ροή ειδήσεων

Αυξήθηκαν 20% τα κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων στην Ελλάδα



Σε 5.967 ανήλθαν πέρυσι τα κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων στη χώρα, έναντι 4.951 κρουσμάτων που παρατηρήθηκαν το 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 20,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.



Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2017 επανεμφανίστηκαν κρούσματα ιλαράς, τα οποία ανήλθαν σε 1027. Ενώ, τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης μειώθηκαν κατά 3,5% (από 2.622 σε 2.530) συγκριτικά με το 2016.

Σχετικά με την εποχικότητα για έξι λοιμώδη νοσήματα (ελονοσία, σαλμονέλλωση, ιογενής μηνιγγίτιδα, βακτηριακή μηνιγγίτιδα, ηπατίτιδα Α και φυματίωση), καθώς και για την γρίπη και την ιλαρά, τα οποία εμφανίζουν πάνω από 100 επιβεβαιωθέντα και νοσηλευθέντα κρούσματα το 2017, διαπιστώνεται ότι η σαλμονέλλωση κορυφώθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες και τα περισσότερα κρούσματα παρατηρήθηκαν τον Αύγουστο. Τα κρούσματα ελονοσίας παρουσίασαν άνοδο τους καλοκαιρινούς μήνες και μειώθηκαν πάλι το φθινόπωρο. Η φυματίωση δεν παρουσίασε μεγάλη διακύμανση. Η ιογενής μηνιγγίτιδα εμφάνισε τα περισσότερα κρούσματα τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, ενώ η βακτηριακή μηνιγγίτιδα παρουσίασε έξαρση τον χειμώνα με αρχές άνοιξης. Η ηπατίτιδα Α παρουσίασε αύξηση τους καλοκαιρινούς μήνες και παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και το φθινόπωρο. Τα κρούσματα της γρίπης κορυφώθηκαν τον Ιανουάριο με σταδιακή μείωση την άνοιξη και τα κρούσματα ιλαράς παρουσίασαν σταδιακή άνοδο κατά τη διάρκεια του έτους, κυρίως στην έναρξη του φθινοπώρου με κορύφωση τον Δεκέμβριο.

Σχετικά με τη γεωγραφική κατανομή των επτά λοιμωδών νοσημάτων (εκτός της ιλαράς), παρατηρείται ότι τα περισσότερα κρούσματα σαλμονέλλωσης καταγράφηκαν στην περιφέρεια της Αττικής (45,3%) και στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας (12,3%). Η φυματίωση παρουσίασε ένα σημαντικό ποσοστό κρουσμάτων στην περιφέρεια της Αττικής (37,3%) και της Κεντρικής Μακεδονίας (16,3%). Η οξεία ηπατίτιδα Α εμφάνισε το μεγαλύτερο ποσοστό στη περιφέρεια Αττικής (57,8%). Όσον αφορά στην ιογενή μηνιγγίτιδα, τα περισσότερα κρούσματα εμφανίστηκαν στην περιφέρεια της Θεσσαλίας (26,7%), με δεύτερη την Κρήτη (17,8%), ενώ τα κρούσματα της βακτηριακής μηνιγγίτιδας εμφανίστηκαν κυρίως στις περιφέρειες της Αττικής (30,1%) και της Κεντρικής Μακεδονίας (16,2%). Τέλος, στις περιφέρεια της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου παρουσιάστηκαν τα μεγαλύτερα ποσοστά κρουσμάτων ελονοσίας με 27,1%, 17,8% και 14%, αντίστοιχα.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/10/18 19:09

    Όταν έρθει η χολέρα και η πανωλη στην Ελλάδα να goggleαρεται να δείτε που ενδημουν αυτές οι Λοιμώδεις νόσοι και όσοι εχεται το στοιχειώδη δείκτη νοημοσύνης ενός μέσου ατόμου θα βγαλεται πολλα συμπερασματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ,ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.ΕΙΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΕΨΡΑΨΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟ...ΤΟΣΟ ΠΡΟΒΛΕΨΗΜΟΙ ΕΙΣΤΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ IQ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΑΙΘΑΝΟΥΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝΕ"

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *