ροή ειδήσεων

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Όσοι προκαλούν σε Αιγαίο-Κύπρο θα λογοδοτήσουν πρώτα στον λαό τους για την ήττα που θα υποστούν»



"Βόμβα" έριξε ο Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε πως υπάρχει πρόοδος στις σχέσεις με τις ΗΠΑ. Παράλληλη τόνισε πως "όσοι οδηγούν σε σύγκρουση σε Αιγαίο - Κύπρο θα λογοδοτήσουν πρώτα στον λαό τους για την ήττα που θα υποστούν" !

"Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ θα βελτιωθούν" ανέφερε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Επιβεβαιώνονται συνεπώς οι πληροφορίες για υπόγειες διεργασίες και βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας κάτι άλλωστε που είχε επισημάνει και το pronews.gr.

Πιο αναλυτικά, ο Ρ.Τ.Ερντογάν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα του θα ξεπεράσει σύντομα την οικονομική τρικυμία και ότι οι δεσμοί με τις ΗΠΑ «ενδέχεται να βελτιωθούν».

Σημείωσε με έμφαση πως η Ουάσινγκτον πρέπει να καθορίσει την προσέγγισή της έναντι της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η υπόθεση Brunson αποτελεί απλώς πρόσχημα για την εφαρμογή μιας νέας σειράς κυρώσεων στην Τουρκία.

Σημείωσε επίσης ότι η Άγκυρα δεν θα παραιτηθεί από τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον έχει χάσει την αξιοπιστία της, συμμετέχοντας σε εμπορικούς πολέμους με τον κόσμο.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω απειλώντας Ελλάδα-Κύπρο.

Κάθε βήμα στο Αιγαίο, αλλά και στην Κύπρο, θα πρέπει να έχει τη συγκατάθεση της Τουρκίας, τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο τουρκικό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε:

«Πρέπει να επαναλάβω πως στην Κύπρο και στο Αιγαίο δεν μπορεί να γίνει κάποιο βήμα χωρίς την Τουρκία. Όπως σε κάθε ζήτημα, και στο Αιγαίο και στην Κύπρο η προτίμησή μας είναι το «καζαν-καζαν» (win-win). Όσοι οδηγούν το ζήτημα σε σύγκρουση ή σε κρίση θα λογοδοτήσουν πρώτα στο λαό τους».

Θα λογοδοτήσει δηλαδή ο Α.Τσίπρας. Αυτό λέει ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Hurriyet, ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής από τη Γερμανία δήλωσε ότι η Ανγκελα Μέρκελ και ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα επισκεφθούν τον επόμενο χρόνο την Τουρκία.

Πάντως, επέκρινε τη στάση του Γερμανού προέδρου, ο οποίο στο επίσημο δείπνο στο Βερολίνο αναφέρθηκε στο θέμα της κράτησης Γερμανών πολιτών στην Τουρκία και των επιδόσεων της Τουρκίας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην τουρκική κουλτούρα κανείς δεν προσκαλεί κάποιον σε δείπνο και μετά του συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο, σχολίασε ο Ερντογάν, ενώ υποστήριξε ότι οι δύο χώρες έχουν διαφορετική άποψη για την τρομοκρατία.

Οπως είχαμε έγκαιρα σημειώσει, Τουρκία και ΗΠΑ τα βρίσκουν στο θέμα του πάστορα μετά τις γεωτρήσεις, με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να έχει κάνει ήδη την πρώτη κίνηση καλής θέλησης και τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ.Πομπέο, να προβαίνει σε θετική δήλωση.

Η WSJ ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές "στέλνουν σήμα" για απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα αυτόν τον μήνα!

Νωρίτερα, ο Ρ.Τ.Ερντογάν έκανε κίνηση καλής θέλησης προς τις ΗΠΑ καθώς τουρκικό δικαστήριο μείωσε την ποινή ενός αμερικανού πολίτη που κρατείται φυλακισμένος στην Τουρκία

Πρόκειται για τον Serkan Gölge, πρώην επιστήμονα της ΝΑSA που κατηγορείται για συνέργεια σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *