επικαιρότητα

ΥΠΠΟ: Απάντηση σε δημοσιεύματα για την ανέγερση κτιρίου στη Μεσαιωνική Πόλη της ΡόδουΤο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παρακολουθεί με απορία πρόσφατα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην ανέγερση σύγχρονου κτιρίου εντός της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου.

Τα δημοσιεύματα αυτά διερωτώμενα αν έχουν εσχάτως χαλαρώσει οι όροι προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, επιχειρούν να συνδέσουν τη σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ με την έγκριση της εν λόγω κατασκευής διαστρεβλώνοντας, όχι για πρώτη φορά φυσικά, την πραγματικότητα.

Η ανέγερση του εν λόγω κτιρίου εγκρίθηκε αρχικά από το ΥΠΠΟΑ το 2005. Το 2011 υποβλήθηκε νέα μελέτη και, ύστερα από ομόφωνη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, εκδόθηκε σχετική απόφαση από τον τότε Υπουργό Πολιτισμού. Είχε μεσολαβήσει η καταστροφή των αρχαίων που θα διατηρούνταν στο υπόγειο της εν λόγω οικίας άρα και η αδυναμία να εκπληρωθούν οι όροι της έγκρισης του 2005.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ από το 2015 μέχρι σήμερα δεν έχει εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Αυτονοήτως, η τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων παρακολουθεί, ως οφείλει, την πρόοδο των εργασιών, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Όσον αφορά την ενημέρωση προς την UNESCO, δεδομένου ότι η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, απαντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα έχουν ζητηθεί και σταλεί στο παρελθόν, ενώ επίκειται νεότερη ενημέρωση κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/11/18, 12:01 μ.μ.

    Του ιδιοκτήτη να του πάρουν το οικόπεδο χωρίς αποζημίωση καθότι τα πήρε χοντρά απο την απαλλοτρίωση της όμορης ιδιοκτησίας, οι υπεύθυνοι - ανεύθυνοι της αρχαιολογίας να απολυθούν και οι μηχανικοί να μην ξαναχτίσουν ούτε πετραδάκι...
    Δράκοντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Σχέδιο νόμου για «κούρεμα» των οφειλών που έχουν οι επιχειρήσεις προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Mα τι ''μακάκες'' πρέπει να είμαστε όσοι καθόμαστε και πληρώνουμε κανονικά τις οφειλές μας . Μήπως πρέπει να το σκεφτούμε καλύτερα ;;;

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά