ροή ειδήσεων

Εθνική προδοσία από την Πηλιχού



Ανθελληνική ταινία των Σκοπίων με πρωταγωνίστρια την Ιωάννα Πηλιχού βάζει «φωτιά» στις σχέσεις Ελλάδας – ΠΓΔΜ για το Μακεδονικό. Το προκλητικό έργο του σκηνοθέτη Γιάνι Μποζάτζι, με τίτλο «Χλευασμός του Χριστού» («Mocking of Christ»), προβάλλεται ήδη στη γείτονα χώρα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων αλλά και έντονη νευρικότητα τόσο στην Αθήνα όσο και στα Σκόπια.

Το κινηματογραφικό «χαστούκι» προς τη χώρα μας πήρε άμεσα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αφού το σενάριο φλερτάρει με τα όρια της εμετικής προπαγάνδας, κατηγορώντας την Ελλάδα για υποτιθέμενη «εθνοκάθαρση» των «Μακεντόνετς» στη βόρεια Ελλάδα, ενώ επιχειρείται και προσβολή των θρησκευτικών μας πιστεύω.



Στην ταινία η Ελληνίδα ηθοποιός υποδύεται την Αντρεα (ο ρόλος της είναι πρωταγωνιστικός), ενώ στο καστ συμμετέχουν επίσης ο Αργύρης Γκαγκάνης (έπαιξε με τον Ντάνιελ Κρεγκ και τη Σιένα Μίλερ στο «Layer Cake» του Μάθιου Βον), αλλά και ο γνωστός performer Γιάννης Παγανιάς («Στο καλό, γλυκιά μου συμπεθέρα»).

Τα γυρίσματα

Το προκλητικό κινηματογραφικό φιλμ, που βραβεύτηκε ως ταινία της «Μακεδονίας» στο φεστιβάλ του Μόντρεαλ αποσπώντας Μνεία Πρωτοπορίας, αποτελεί συμπαραγωγή των Σκοπίων, Γαλλίας και Ελλάδας, με γυρίσματα και στη χώρα μας (συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Φλώρινα). Μάλιστα, στους τίτλους τέλους αναφέρονται, μεταξύ άλλων, ως υποστηρικτές της ταινίας το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων αλλά και ο Δήμος Αθηναίων!

Η πιο προκλητική σκηνή του «Mocking of Christ», που αποτελεί και την «αιχμή του δόρατος» εναντίον της ελληνικής επικράτειας, είναι όταν ο κεντρικός ήρωας, ένας διάσημος Γάλλος δημοσιογράφος πολιτικού περιοδικού με το όνομα Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, βρίσκεται δολοφονημένος και κρεμασμένος στην οδική ταμπέλα ενός υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου στη βόρεια Ελλάδα που -κατά την υπόθεση του έργου- «χωρίζει τη Μακεδονία στα δύο».



Σύμφωνα με το σενάριο, ο ήρωας επέστρεψε στη γενέτειρά του Μακεδονία αναζητώντας την αλήθεια για τον πατέρα του Λάζαρο, που έζησε ως πολιτικός πρόσφυγας στα Σκόπια μετά το τέλος του εμφύλιου πολέμου. Ο σκηνοθέτης τον παρουσιάζει, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ως τον Ιησού, γιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος αναζητά τον νεκρό Σκοπιανό πατέρα του στην αποκαλούμενη «Μακεδονία», προσβάλλοντας την ελληνική Ιστορία αλλά και τα θρησκευτικά πιστεύω μας.

Το «Mocking of Christ» υποστηρίχτηκε από τον Νίκολα Γκρούεφσκι, ηγέτη της προηγούμενης κυβέρνηση των Σκοπίων. Ο σημερινός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, εν όψει και της εύθραυστης Συμφωνίας των Πρεσπών, προσπάθησε να κερδίσει χρόνο επιχειρώντας να μην προβληθεί τώρα στους κινηματογράφους της χώρας. Δεν τα κατάφερε όμως μετά και τις καταγγελίες του σκηνοθέτη πως ασκεί εναντίον του «βία και τρομοκρατία».


Η «Espresso» προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Ιωάννα Πηλιχού για να μας κάνει ένα σχόλιο σχετικά με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο εν λόγω φιλμ και τις αντιδράσεις που φέρνει η προβολή του, ωστόσο στάθηκε αδύνατο, καθώς δεν απαντούσε στο κινητό της τηλέφωνο.

Σχόλια

  1. Αν θέλουν να βρουν τον πατέρα τους αυτός και όλοι Σκοπιανοί Εφόσον θέλουν να ονομάζονται μακεδόνες πρέπει πρώτα να δηλώσουν Ότι είναι έλληνες και θα βρουν τον πατέρα τους αν βέβαια είναι πατέρας τους ή αν θέλουν να τους υιοθετήσουμε Να αποκτήσουν κι αυτή κάποια ιστορία διότι δεν έχουν ιστορία όλοι τους είναι ανιστόρητοι,και όσοι έχουν ελληνικό DNA Τον πατέρα τους το Μεγαλέξανδρο θα το βρούμε στην Ελλάδα μην τον ψάχνουν στα Σκόπια χαμένος χρόνος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/11/23 20:38

      Γιατί ρε μεγάλε; Υπάρχουν μακεδόνες στην Ελλάδα; Τους μικρασιάτες που σας έστειλε ο τουρκος έγιναν μακεδόνες; Ένας μακεδονας για δυγμα δεν υπάρχει ούτε στα Σκόπια, τότε στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
  2. Ντροπή σου Ιωάννα Πηλιχού. Για τριάκοντα αργύρια προδίδεις Χριστό και πατρίδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Μην τολμήσεις να εμφανιστείς πουθενά γιατί θα φας ντομάτες έτσι κι αλλιώς αντιπαθεστατη κι ατάλαντη εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι β.Μακεδονες ζούν σε Μακεδονική γή καί άρα όπου γή εκεί πατρίς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/4/22 10:13

    Ξεφτίλα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/7/22 11:26

    Μπραβο. Εισαι και νεα ηθοποιός. Ολα για τα φράγκα. Απαράδεκτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *