ροή ειδήσεων

Ρόδος: «Θερίζουν» τα τροχαία δυστυχήματα στη Ρόδο!



«Θερίζουν» τα τροχαία δυστυχήματα στο νησί της Ρόδου. Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος των θυμάτων της ασφάλτου , γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους κατοίκους της Ρόδου, που το τελευταίο χρονικό διάστημα θρηνούν ολοένα και περισσότερους νέους που χάνουν την ζωή τους στην άσφαλτο.


Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα μεγάλος αριθμός Ροδιτών αλλά και επισκεπτών του νησιού μας έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο , βυθίζοντας στο πένθος τις τοπικές κοινωνίες. Όπως φαίνεται φέτος η Ρόδος θα έχει αρνητικό ρεκόρ στα θανατηφόρα ατυχήματα που σημειώνονται , αφού τους τελευταίους μήνες αποτελούν μάστιγα για το νησί μας που δεν προλαβαίνει να μετρά νεκρούς στην άσφαλτο.

Παράλληλα σε καθημερινή βάση πολλά είναι και τα τροχαία ατυχήματα με τραυματισμούς ή υλικές ζημιές που καταγράφονται από το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου και τις άλλες αστυνομικές υπηρεσίες , τα οποία σημειώνονται σε όλο το νησί.

Η απουσία της ΕΛΑΣ από τους δρόμους του νησιού μας, η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, ο ελλιπής φωτισμός του, σε κάποια σημεία του δεν υπάρχει ούτε λάμπα , είναι μέσα στο σκοτάδι, η υπερβολική ταχύτητα , οι αδέξιοι χειρισμοί , η απροσεξία, τα αντικανονικά προσπεράσματα και τα ανθρώπινα λάθη , είναι μερικά από τα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων που σημειώνονται στη Ρόδο.Και βέβαια στα αίτια θα πρέπει να προστεθεί και η αδιαφορία της πολιτείας να λάβει και να εφαρμόσει μέτρα για την οδική ασφάλεια , αλλά και να παροτρύνει τα παιδιά από πολύ νωρίς να αποκτήσουν κυκλοφοριακή συνείδηση, όπως γίνεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή μας θα μπορούσε να ήταν μειωμένος , αν οι αρμόδιες αρχές λάμβαναν μέτρα για την πρόληψη τους όπως είναι και η αυστηρή τήρηση του ΚΟΚ από τους οδηγούς και κυρίως αν συλλογικά αντιμετώπιζαν το πρόβλημα. Η επίλυση του, μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση που απαιτεί σχεδιασμό , συλλογικότητα και συνεργασία των αρμοδίων αρχών .Παρόλα αυτά, στην περιοχή μας , η ΕΥ.ΘΥ.ΤΑ ασχολείται ουσιαστικά με το πρόβλημα , καταθέτοντας προτάσεις , που θα μπορούσαν αν υλοποιούνται να περιορίσουν τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/10/18 08:23

    απουσια τις αστυνομιας ακριβως ετσι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς φταιμε για τα ποιο πολλά ατυχηματα η απροσεξια μας η άγνοια του κινδύνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *