ροή ειδήσεων

Historica: Ποδηλάτες …από τα παλιά στη Ρόδο - βιντεο


Μία πρωτότυπη διοργάνωση πλημμύρισε τη Ρόδο με ποδήλατα και δεκάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση Historica με ποδήλατα στην Ρόδο. Η Historica είναι μία αθλητική συνάντηση με ποδηλάτες από όλο τον κόσμο που σκοπό έχει ν’ αναπολήσουν οι συμμετέχοντες το σχετικά κοντινό παρελθόν της ποδηλασίας. Οι αγωνιζόμενοι πήραν μέρος στα διαδραστικά δρώμενα με παλιά ποδήλατα και με αθλητικές περιβολές περασμένων εποχών. 

Με κάθε επισημότητα και με την παρουσία πλήθους κόσμου έγιναν χθες το  βράδυ στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο (νέα πτέρυγα) τα εγκαίνια της έκθεσης ποδηλάτου της Historica, που διοργανώνει ο Ποδηλατικός Όμιλος Ιβίσκος, έχοντας τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινησιακά φορτισμένη, αφού το «παρών έδωσαν σχεδόν όλες οι μεγάλες δόξες της ελληνικής ποδηλασίας, που ήρθαν στη Ρόδο για την Historica. Οι «θρύλοι» της ελληνικής ποδηλασίας που δόξασαν την πατρίδα μας τις δεκαετίες του 1960, του 1970 και του 1980, συναντήθηκαν μετά από πάρα πολλά χρόνια και είχαν να θυμηθούν και να πουν πολλά. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που δάκρυσαν, που θυμήθηκαν παλιές ιστορίες και είδαν συναθλητές και αντιπάλους τους μετά από πάρα πολλά χρόνια.
 
Η Historica έγινε ακριβώς για το λόγο αυτό… Οι τρεις εμπνευστές της ιδέας (Γιώργος Βογιατζής, Μιχάλης Καρπαθάκης, Νεμρά Μπάστιαλι) από την πρώτη στιγμή θέλησαν να συνδέσουν το παρελθόν με τη σημερινή εποχή. Μεγάλες μορφές της ελληνικής ποδηλασίας, όπως ο Κανέλλος Κανελλόπουλος, ο Στέλιος Βάσκος, ο Μιχάλης Γκιτάκος, ο Γιώργος Παγούνας ο Τσέχος προπονητής Πάβελ Ντόλεζελ και πολλοί ακόμη μεταξύ των οποίων και όλοι οι σπουδαίοι Ροδίτες ποδηλάτες συναντήθηκαν χθες στα εγκαίνια της έκθεσης ποδηλάτου η οποία θα είναι ανοιχτή μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Τον δικό τους χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, οι αντιδήμαρχοι Μαρίζα Χατζηλαζάρου και Σάββας Διακοσταματίου, ο Περιφερειακός σύμβουλος νοτίου Αιγαίου Δημήτρης Τσοπανάκης και οι δύο εκ των εμπνευστών της Historica Γιώργος Βογιατζής και Μιχάλης Καρπαθάκης. 

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι- αθλητικοί συντάκτες Μάκης Δούβαλης και Ευγενία Γήτα, ενώ στη συνέχεια οι προσκεκλημένοι είδαν από κοντά όλα τα εκθέματα (μεταξύ των οποίων και ποδήλατα του 1890 και του 1900), διάφορα παλιά αντικείμενα ποδηλασίας μέχρι και σημειώσεις από προπονήσεις που διεξάγονταν πριν από 40-50 χρόνια. Τα «πηγαδάκια» που στήθηκαν ήταν πολλά, οι αναμνήσεις ξαναγύρισαν, τα δάκρυα συγκίνησης κύλησαν από τα μάτια πολλών σπουδαίων ποδηλατών και η Historica είναι εδώ για να θυμίσει σε όλους ότι όποιος ξεχνάει το παρελθόν δεν έχει μέλλον…



Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δαμιανίδης Λ.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *