ροή ειδήσεων

Τρεις μεγάλοι αστεροειδείς θα περάσουν κοντά από την Γη τα ξημερώματα του Σαββάτου



Οι τρεις γαλαξιακοί «επισκέπτες» θα είναι ορατοί με την χρήση ειδικών τηλεσκοπίων από ορισμένες μόνο περιοχές του πλανήτη, ενώ η εμφάνισή τους δεν προκαλεί την παραμικρή ανησυχία στους επιστήμονες.

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις τάξεις των αστρονόμων και των λάτρεων της εξερεύνησης του Σύμπαντος, καθώς τρεις αρκετά μεγάλοι αστεροειδείς αναμένεται να κάνουν το πέρασμά τους από την «γειτονιά» μας τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστεροειδείς 2018 VS1, 2018 VR1 και 2018 VX1 θα περάσουν σε απόσταση ασφαλείας από τον πλανήτη μας, με τους επιστήμονες ωστόσο να επισημαίνουν ότι παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ανησυχίας, το πέρασμά τους θεωρείται αρκετά κοντινό από την Γη, λαμβάνοντας ως δεδομένο τις αχανείς διαστάσεις του Σύμπαντος.

Την αρχή θα κάνει ο αστεροειδής 2018 VS1, με διάμετρο 28 μέτρων, ο οποίος θα περάσει σε απόσταση 861.700 μιλίων από την Γη, περίπου στις 3 τα ξημερώματα.


Δεκαέξι λεπτά αργότερα, ο 2018 VR1 με διάμετρο σχεδόν 30 μέτρων θα περάσει σε απόσταση μεγαλύτερη των 3 εκ. μιλίων, ενώ τον «κύκλο των επισκεπτών» θα κλείσει τέσσερις ώρες αργότερα ο αστεροειδής VX1 με διάμετρο 17 μέτρων που θα περάσει σε απόσταση ίση με την απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης (περίπου 237.000 μίλια).

Οι αστρονόμοι προέβησαν μόλις πριν από λίγες ημέρες στον εντοπισμό των αστεροειδών και στην εκτίμηση της πορείας τους από το ηλιακό μας σύστημα, με πολλούς να δηλώνουν ενθουσιασμένοι που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πέρασμά τους από ειδικά τηλεσκόπια μεγάλης εμβέλειας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *