ροή ειδήσεων

Η περιοχή της Ελλάδας που μπαίνει στο μικροσκόπιο των σεισμολόγων

Άκης Τσελέντης: Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από το σεισμό της Αθήνας



Η σεισμική «σιγή» του Κορινθιακού Κόλπου για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο των σεισμολόγων.

Αυτό αποκάλυψε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Ακης Τσελέντης καθώς η περιοχή είναι ήσυχη για πολλά χρόνια και αυτό αποτελεί τη βασική αιτία που γίνονται ήδη σεισμικές ερευνητικές εργασίες.


«Το Ιόνιο είναι απρόβλεπτο, μας έχει εκπλήξει πάρα πολλές φορές», δήλωσε προχθές ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης για το σεισμό στη Ζάκυνθο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα» ανέφερε: «Κοιτάμε πάρα πολύ την περιοχή του ανατολικού Κορινθιακού, επειδή έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από το σεισμό της Αθήνας».

Σύμφωνα πάντως με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού, η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται όπως αναμενόταν. «Έχουμε πει ότι για αρκετούς μήνες μπορεί να έχουμε φαινόμενα ισχυρών μετασεισμών», είπε και εξήγησε πως «ένας μετασεισμός της τάξεως 5 Ρίχτερ δεν μας ικανοποιεί γιατί μεταξύ 5 και 6, ένας σεισμός της τάξεως 6 Ρίχτερ είναι 33 φορές πιο μεγάλος».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *