ροή ειδήσεων

Προβλήματα εξυπηρέτησης από τα ΕΛΤΑ σε χωριά της Ρόδου



Ερώτηση με την οποία ζητούν λύση στο πρόβλημα της εξυπηρέτησης από τα ΕΛΤΑ σε χωριά της Ρόδου κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος και Μανώλης Συντυχάκης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Τις συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων των ταχυδρομικών υπηρεσιών έζησαν στο πετσί τους και οι συνταξιούχοι των περιοχών Σορωνής, Θολού, Καλαβαρδών και Φανών στο νησί της Ρόδου, όταν αναγκάστηκαν από το πρωί της 30ής Οκτώβρη να σταθούν στην ουρά μπροστά σε ένα τραπεζάκι σε ένα υπόγειο που βρίσκονται οι ταχυδρομικές θυρίδες στη Σορωνή για να πάρουν τη σύνταξή τους.

Την εξυπηρέτηση των κατοίκων των περιοχών αυτών, μέχρι πρότινος, τα ΕΛΤΑ την ανέθεταν σε ιδιώτη του οποίου η σύμβαση έληξε και δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για ανανέωσή της. Παράλληλα λειτουργώντας τα ΕΛΤΑ ως Ανώνυμη Εταιρεία στο πλαίσιο του ανταγωνισμού και με κριτήριο το κέρδος έκλεισαν πριν ένα χρόνο το κοντινότερο Ταχυδρομικό Κατάστημα στις περιοχές αυτές που λειτουργούσε στο Παραδείσι, με αποτέλεσμα όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης αυτής περιοχής να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν. Με τη μη λειτουργία του ταχυδρομικού παραρτήματος στη Σορωνή, οι κάτοικοι θα αναγκάζονται να εξυπηρετηθούν από ταχυδρομικό κατάστημα που βρίσκεται στην Ιαλυσό, 16 χιλιόμετρα μακριά από τη Σορωνή.

Για την κατάσταση αυτή ευθύνες έχει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων παραδίδουν τις ταχυδρομικές υπηρεσίες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα μειώνουν τις οργανικές θέσεις του προσωπικού εξαναγκάζοντας το εναπομείναν προσωπικό να καλύπτει μεγαλύτερες γεωγραφικές περιοχές.

Επειδή είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των κατοίκων των περιοχών αυτών και των συνταξιούχων η γρήγορη πρόσβαση στην αλληλογραφία και στις λοιπές υπηρεσίες που παρέχουν τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, για να μην επιβαρύνονται με έξοδα μεταφοράς σε άλλα καταστήματα των ΕΛΤΑ.

Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να λειτουργήσουν καταστήματα ΕΛΤΑ στην περιοχή της Σορωνής και του Παραδεισίου για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι χωρίς τη σημερινή ταλαιπωρία;».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *