ροή ειδήσεων

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών προσέφυγε ο δήμαρχος Ρόδου



Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγε σήμερα ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, ζητώντας την κλήση του επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος, Πορεία Ανατροπής», Γιώργου Υψηλάντη, για να διευκρινίσει ποια είναι τα αναπόδεικτα και ανυπόστατα που κατήγγειλε -ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου- ότι κυκλοφορούν στην «πιάτσα» εναντίον του, σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου της Νέας Αγοράς.
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος, Πορεία Ανατροπής», στο δημοτικό συμβούλιο αναφέρθηκε γενικά και αόριστα σε φήμες, χωρίς να τις προσδιορίζει και να τις υϊοθετεί, που κυκλοφορούν στην πιάτσα για το δήμαρχο με αφορμή τη Νέα Αγορά.
Στα πλαίσια αυτής της τοποθέτησης, ο Δήμαρχος ζήτησε από την Εισαγγελέα να κληθεί ο κ. Υψηλάντης και να διευκρινίσει ποια είναι τα αναπόδεικτα και ανυπόστατα που κυκλοφορούν στην πιάτσα και ποιες είναι αυτές οι φήμες στις οποίες αναφέρεται και να καταθέσει τα στοιχεία εκείνα από τα οποία προέκυψαν τα λεγόμενά του, ώστε να τα υποστηρίζει ενώπιον του κορυφαίου πολιτικού οργάνου του νησιού.
«Ο Δήμαρχος προέβη στην κίνηση αυτή θεωρώντας απαράδεκτη τη δημιουργία τέτοιων εντυπώσεων κατά τη διάρκεια δημόσιων τοποθετήσεων εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες θίγουν σαφώς την τιμή και την υπόληψη τόσο του ίδιου όσο και της δημοτικής αρχής. Ως εκ τούτου και με σκοπό την πλήρη διασαφήνιση των αναφερομένων και υπονοουμένων του κ. Υψηλάντη, ζήτησε την άμεση διευκρίνιση αυτών και την αναζήτηση κάθε ευθύνης τυχόν υπαίτιου της τέλεσης οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Ρόδου.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος, Πορεία Ανατροπής», Γιώργος Υψηλάντης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου ανέφερε «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».


«Περίσσεψε ο λαϊκισμός και η αδιαφορία για το μέλλον της Ρόδου»

Εν τω μεταξύ, δριμεία επίθεση εναντίον όσων αδιαφορούν για το μέλλον και την προοπτική της Ρόδου, προτάσσοντας μικροκομματικές και προεκλογικές σκοπιμότητες, εξαπέλυσε χθες ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος.
Αφορμή αποτέλεσε η απόρριψη από το δημοτικό συμβούλιο, της πρότασης της δημοτικής αρχής για μίσθωση σε ιδιώτη -μέσω διεθνούς διαγωνισμού- του μνημείου της Νέας Αγοράς.
«Περίσσεψε η ανειλικρίνεια και ο εμπαιγμός των νυν συνεπών καταστηματαρχών στο χώρο της Νέας Αγοράς. Περίσσεψε η κοροϊδία και το παιχνίδι με την αγωνία τους για το μέλλον τους. Περίσσεψε η αδιαφορία απέναντι στη βούληση όλων των δημοτών για το μέλλον του Νησιού και τις δυνατότητες μίας πιο δυναμικής προοπτικής του» επισημαίνει χαρακτηριστικά σε γραπτή του δήλωση.
Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:
«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάσαμε, το φιλόδοξο, αναπτυξιακό σχέδιο της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση του κτηρίου της Νέας Αγοράς. Ένα σχέδιο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του χώρου, ένα σχέδιο που συνάδει με την συνολική προσπάθειά μας να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις τόνωσης της τουριστικής κίνησης και μιας δυναμικής εικόνας της Ρόδου.
Στην προσπάθεια μας αυτή, διαβουλευτήκαμε, ακούσαμε, συμπεριλάβαμε και συνθέσαμε τις απόψεις όλων των τοπικών φορέων. Στόχος μας ήταν και παραμένει η βιώσιμη τοπική ανάπτυξη με την παράλληλη διασφάλιση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Ως εκ τούτου, καταθέσαμε μια πρόταση σύμφωνα με την οποία εξασφαλίζαμε, μια ριζική αλλαγή και αναβάθμιση του χώρου, αλλά και την παραμονή των υφιστάμενων συνεπών στις υποχρεώσεις τους επιχειρηματιών για 6 ακόμη χρόνια, ενώ οι συμβάσεις μισθώσεων τελειώνουν στο τέλος του χρόνου.
Επιπλέον προτείναμε, οι νομικοί σύμβουλοι των καταστηματαρχών μαζί με τους νομικούς συμβούλους του Δήμου να καταρτίσουν από κοινού τους σχετικούς άνωθεν όρους του διαγωνισμού.
Η πρότασή μας δεν έγινε οριακά δεκτή. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του λαϊκισμού που χαρακτηρίζει τους δημοτικούς συμβούλους όλης της Αντιπολίτευσης, των ανυπόστατων και χωρίς ρεαλισμό προτάσεων που διατυπώθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης απέναντι στο μέλλον της Ρόδου. Περίσσεψε η ανειλικρίνεια και ο εμπαιγμός των νυν συνεπών καταστηματαρχών στον χώρο της Νέας Αγοράς. Περίσσεψε η κοροϊδία τους και το παιχνίδι με την αγωνία τους για το μέλλον τους. Περίσσεψε η αδιαφορία απέναντι στην βούληση όλων των δημοτών για το μέλλον του Νησιού και τις δυνατότητες μίας
πιο δυναμικής προοπτικής του. Φαίνεται όμως ότι αυτά δεν τους ενδιαφέρουν. Αυτό έμαθαν τόσα χρόνια, αυτό κάνουν.
Όλοι αυτοί κρύφτηκαν σε προηγούμενη συνεδρίαση πίσω από την ανάγκη διαλόγου. Όταν είδαν ότι πραγματοποιήθηκε συστηματικός, ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος και υπήρχε συναίνεση με την πρότασή μας προχώρησαν στην επόμενη φάση, Με μικροκομματισμό, προεκλογική σκοπιμότητα και λαϊκισμό, διατύπωσαν απόψεις μη ρεαλιστικές και επικίνδυνες. Μοιράστηκαν ανεύθυνα υποσχέσεις προς τους καταστηματάρχες από άτομα τα οποία σε προηγούμενες συνεδριάσεις ζητούσαν την άμεση έξωσή τους! Ακούστηκαν δήθεν φιλεργατικές κορώνες από άτομα τα οποία κρατάνε ήδη έρμαια των αποφάσεων τους 53 οικογένειες από την ΔΕΥΑΙ ! Φαίνεται ότι δεν τους φτάνει ότι πήραν αυτούς στον λαιμό τους και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να πάρουν στο λαιμό τους ακόμη 60 οικογένειες.
Όπως τόνισα στην χθεσινή συνεδρίαση, στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Εμείς έχουμε δεσμευθεί να ενεργούμε πάντοτε προς όφελος του συνόλου της τοπικής κοινωνίας. Συνεπώς, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε, προωθώντας στο συγκεκριμένο ζήτημα την βέλτιστη λύση.
Εύχομαι και ελπίζω η χθεσινή στάση όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο να μην διακυβεύσει το αύριο τόσο των καταστηματαρχών, όσο και του κτιριακών εγκαταστάσεων της Νέας Αγοράς. Ας σκεφτούν καλά ότι οι πολίτες της Ρόδου θέλουν τολμηρές παρεμβάσεις που να ανεβάζουν το Νησί μας και δεν αρέσκονται σε μαθήματα μίας ανειλικρινούς και ψεύτικης φιλεργατικότητας που σαν αποτέλεσμα έχει το τέλμα.
Σ’ εμάς δεν ταιριάζει η ακινησία, τα ψεύτικα λόγια, οι αδιέξοδες προτάσεις. Κινούμαστε και θα κινούμαστε με σχέδιο, φιλοδοξία, μεθοδικότητα και όραμα! Ας πάρει ο καθένας την ευθύνη του απέναντι στην Ρόδο, απέναντι σε όλους τους δημότες και απέναντι στους καταστηματάρχες της Αγοράς».

ερτ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *