ροή ειδήσεων

Γίνονται καταγγελίες συστηματικής κακοποίησης δυό κοριτσιών στη Ρόδο



Δράματα διαδραματίζονται τελικά πίσω από τις κλειστές πόρτες αρκετών σπιτιών στη Ρόδο. Σύμφωνα με τη λαϊκή ρήση «τα εν οίκω μη εν δήμω». Όταν όμως πρόκειται για τη συστηματική κακοποίηση παιδιών από το οικογενειακό τους περιβάλλον, ουδείς πρέπει να σιωπά και να μένει αδιάφορος.

Μέχρι το skyrodos.gr έφθασαν οι περιπτώσεις δύο κοριτσιών διαφορετικών ηλικιών που βιώνουν την κόλαση μέσα στα σπίτια τους. Και τα δύο παιδιά δεν μπορούν να αντιδράσουν και έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Τόσο το μεγαλύτερο κορίτσι όσο και το μικρότερο πηγαίνουν στα σχολεία τους και προσπαθούν τουλάχιστον να μορφωθούν ώστε αργότερα να δημιουργήσουν μια ζωή καλύτερη. Πιο φωτεινή.

Η πρώτη περίπτωση αφορά μια κοπέλα έφηβη που φοιτά σε Λύκειο που λειτουργεί στην πόλη της Ρόδου. Η κοπέλα κάθε μέρα πηγαίνει στο σχολείο της εμφανώς ταλαιπωρημένη, με μελανιές και σημάδια στο σώμα της.

Τα σημάδια στο σώμα της, τουλάχιστον όσα φαίνονται, πρόσεξαν οι συμμαθήτριες και οι συμμαθητές της.

Τα παιδιά ανησύχησαν και φοβήθηκαν για την τύχη της κοπέλας αφού το φαινόμενο είναι καθημερινό σχεδόν και δεν διακόπτεται. Τα παιδιά θέλησαν να βοηθήσουν τη συμμαθήτρια τους, να τη φέρουν σε επαφή, με τους αρμοδίους φορείς και το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό ώστε να τύχει της υποστήριξης που πρέπει.

Ήδη έκαναν την πρώτη παρέμβαση και ζήτησαν, όλα τα τηλέφωνα των αρμοδίων φορέων για να βοηθήσουν την κοπέλα.

Το πρόσωπο που τους απάντησε ευτυχώς ήταν γνώστης των δομών που λειτουργούν στη Ρόδο. Τους έδωσε οδηγίες για να κάνουν τις παρεμβάσεις που πρέπει και να σωθεί η έφηβη.

Επισημαίνεται πως στις περιπτώσεις αυτές όταν το περιστατικό φθάσει στην ΕΛΑΣ γίνεται και παρέμβαση από τον αρμόδιο εισαγγελέα αυτεπάγγελτα.

Το δεύτερο παιδί -κορίτσι και αυτό- φοιτά σε δημοτικό σχολείο επίσης στην πόλη της Ρόδου. Σε αυτή τη την περίπτωση την κακοποίηση της πρόσεξαν οι γείτονες.

Και οι δύο γονείς του παιδιού παρουσιάζουν εξάρτηση από το αλκοόλ. Αγωνία έχουν προκαλέσει στους γείτονες όμως οι συναναστροφές του πατέρα της μικρής . Όλοι φοβούνται μήπως συμβαίνουν και άλλα πράγματα που θα τραυματίσουν ανεπανόρθωτα την ψυχή της μικρής.

Διακριτικά μια από τις γειτόνισες του παιδιού μετά το τέλος εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλεως πλησίασε έναν από τους μετέχοντες και ζήτησε βοήθεια για το παιδί.

«Έδωσα τις πρώτες οδηγίες και συνέστησα να ζητηθεί η παρέμβαση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να δοθεί μια λύση. Συνέστησα στη γυναίκα αν έχει το θάρρος και μπορεί να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα», δηλώθηκε στο skyrodos.gr. Το Χαμόγελο του Παιδιού

Δεκάδες είναι τα περιστατικά που έχουν να κάνουν με περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών που φθάνουν μέσω καταγγελιών στο « Χαμόγελο του Παιδιού». Μιλώντας στον Sky o πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κ.Κώστας Γιαννόπουλος τόνισε πως σε αρκετές περιπτώσεις τα περιστατικά δεν φθάνουν στην ώρα τους στις αρμόδιες υπηρεσίες γιατί οι κοινωνίες …σωπαίνουν.

«Το ότι σωπαίνουν οι κοινωνίες δεν σημαίνει ότι έχουν εκλείψει τα προβλήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις η σιωπή κρύβει δράματα. Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί», τόνισε ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε και για τις περιπτώσεις των παιδιών που εξαιτίας της βιας που δέχονται στα σπίτια τους από θύματα εντός των οικογενειών μετατρέπονται σε θύτες στα σχολεία ασκούν το λεγόμενο bulling στους συμμαθητές τους.

«Μας προβληματίζουν τα αυξανόμενα περιστατικά βίας μεταξύ της νεολαίας. Πως θα εξελιχθούν οι νέοι που ζουν σε περιβάλλον όπου βασιλεύει η βία; Οι καταγγελίες δεν παύουν. Άλλες κοινωνίες είναι ανοικτές και τα μέλη καταγγέλλουν και άλλες είναι κλειστές. Εκεί όπου βασιλεύει η σιωπή συνήθως υπάρχουν και τα περισσότερα προβλήματα», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρθηκε και στη συνεργασία που έχει με τις επιστημονικές δομές στήριξης γυναικών και παιδιών που λειτουργούν στη Ρόδο.

Παλαιότερα στις προθέσεις των τοπικών αρχών ήταν η δημιουργία παραρτήματος ή γραφείου του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Ρόδο. Ωστόσο η προσπάθεια δεν προχώρησε αφού τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν ήταν όπως φαίνεται ανυπέρβλητα.

Και ενώ γίνεται αγώνας για να συνεχίσει να λειτουργεί το Χαμόγελο οι απαιτήσεις που εγείρει το κράτος πέφτουν βροχή και ροκανίζονται έτσι τα όποια έσοδα.

Μόνο για τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και των ασθενοφόρων θα πρέπει να καταβληθούν όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος 35.000 ευρώ.

Φυσικά το θέμα είναι πώς το Χαμόγελο του Παιδιού μπορεί να βοηθήσει τις δυό περιπτώσεις της Ρόδου. Το δράμα είναι σε μικρή κλίμακα προς το παρόν, δεν ξέρει κάποιος αν αυτό πάρει διαστάσεις. Οσοι παρακολουθούν, θεωρούν πως σύντομα το δράμα των δυό κοριτσιών θα βγει …προς τα έξω!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *