ροή ειδήσεων

Δυναμικό «όχι» φοιτητών στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου



Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια, συνεχίστηκε με πορεία στη Βουλή για να επιστρέψει στην αφετηρία της.

Χιλιάδες φοιτητές φώναξαν ένα δυνατό «όχι» στο νομοσχέδιο Γαβρογλου για την ανώτατη εκπαίδευση, ζητώντας την κατάργησή του, όπως και το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για εύρεση της εργασίας στο αντικείμενο σπουδών.

«Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας – Δουλειά με δικαιώματα» το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών, που απαιτούν επίσης την κατάργηση των συγχωνεύσεων τμημάτων, δωρεάν σίτιση και στέγαση, αύξηση της χρηματοδότησης για Παιδεία.

Στην κινητοποίηση της Αθήνας συμμετέχουν περίπου από 25 σύλλογοι, ενώ πάνω 80 κατεβαίνουν σήμερα στους δρόμους διάφορων πόλεων της χώρας, όπως Πάτρα, Γιάννενα, Ηράκειο, Κέρκυρα, Ρόδο, Ξάνθη, Σάμο, Μυτιλήνη.

Το σημερινό αγωνιστικό παρών των φοιτητών έρχεται μετά από διαδοχικές εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις τον περασμένο μήνα στο υπουργείο Παιδείας και το μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στις μεταρρυθμίσεις για το νέο Λύκειο την Δευτέρα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *