ροή ειδήσεων

Οι εργαζόμενοι μαθητές της Ρόδου κατά των υποκινούμενων καταλήψεων



Το μαθητικό συμβούλιο του εσπερινού ΕΠΑΛ Ρόδου για


Οι μαθητές του εσπερινού ΕΠΑΛ Ρόδου έστειλαν ανακοίνωση στο alfavita.gr και στην οποία καταδικάζουν τα συνθήματα μίσους καθώς και κάθε φασιστική έκφραση, δηλώνουν πως"είμαστε περήφανοι, που στα σχολεία μας φοιτούν μαθητές και μαθήτριες από διάφορες χώρες, με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις! "

Η διαφορετικότητα δεν είναι εμπόδιο δηλώνουν. Στο κείμενό τους γράφουν ότι "δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς" και καλούν όλους τους μαθητές να αναδείξουν τις πραγματικές ανάγκες του σχολείου και να απομονώσουν κάθε φασιστική και ρατσιστική φωνή.


Το κείμενο του μαθητικού συμβουλίου του εσπερινού ΕΠΑΛ Ρόδου:



Τις τελευταίες μέρες διακινούνται μέσω facebook και instagram διάφορα ανυπόγραφα καλέσματα που παρουσιάζουν μια ημερομηνία σαν μέρα καταλήψεων στα σχολεία με φασιστικό περιεχόμενο και συνθήματα μίσους.

Ως μαθητές και μαθήτριες του Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου καταδικάζουμε όσους θέλουν να σπείρουν στα σχολεία μας και στις γειτονιές μας το φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Είμαστε περήφανοι, που στα σχολεία μας φοιτούν μαθητές και μαθήτριες από διάφορες χώρες, με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις! Είμαστε περήφανοι, γιατί μέσα από την διαφορετικότητά μας μπορούμε να συνεργαστούμε, να στηρίξει ο ένας τον άλλον!


Η επέτειος του Πολυτεχνείου μας θύμισε για άλλη μια φορά ότι το σύνθημα κατά της Χούντας «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» είναι πανανθρώπινο! Ένωσε λαούς και ανθρώπους!




Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, θέλουμε να ζούμε ειρηνικά. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως η Ρόδος και γενικότερα τα Δωδεκάνησα, είναι το σταυροδρόμι των πολιτισμών. Είναι μέσα στις παραδόσεις μας, η διαπολιτισμικότητα και η φιλοξενία. Γι’ αυτό και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συμμαθητές μας από την περιοχή των Βαλκανίων.

Ως Μαθητικό Συμβούλιο του Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ που επιδιώκει το ΝΑΤΟ ή άλλοι Οργανισμοί Κρατών για να σπείρουν το μίσος, την έχθρα και τους πολέμους ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων και όχι μόνο, ώστε να αυξηθούν τα έσοδά τους και να πλουτίζουν οι βιομηχανίες όπλων τους!

Δεν ξεχνάμε ότι ήταν το ΝΑΤΟ, που βομβάρδισε ακόμη και σχολεία, που διαμέλισε την πρώην Γιουγκοσλαβία! Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους χιλιάδες μαθητές και τους γονείς τους, που ανεξαρτήτου καταγωγής σκοτώθηκαν, πνίγηκαν, ή έγιναν πρόσφυγες.

Αυτό το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο, το οποίο χύνεται σε διάφορα σχολεία για καταλήψεις, έχει ως στόχο να αποπροσανατολίσει τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις μας (μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών) από τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουμε στα σχολειά μας, όπως π.χ. υποχρηματοδότηση, ανεπαρκείς σχολικές υποδομές, μάθημα σε προκάτ-κοντέινερς, απαρχαιωμένα εργαστήρια, χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, ανεπαρκή βιβλία, κ.α.

Ως Μαθητικό Συμβούλιο του Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου καλούμε όλους τους μαθητές/τριες των σχολείων της περιοχής μας να απομονώσουν τις φασιστικές και ρατσιστικές φωνές και να αγωνιστούμε ώστε να αναδείξουμε τις δικές μας ανάγκες για ένα σύγχρονο σχολείο, που θα μας μορφώνει όλους, χωρίς εμπόδια και διακρίσεις.

Ρόδος, 28-11-2018

Εκ του Μαθητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/11/18 21:30

    Φτουσας ξεφτηλες. Σε λιγο ερχετε και το ξεπουλημα των νησιων. Να σας δω τοτε οταν οι γειτονες φιλοι σας βιαζουν τις αδελφες σας και τις μαναδες σας θα εχετε τις ιδιες αποψεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *