ροή ειδήσεων

ΓΕΣ: Επιχειρησιακή Αξιολόγηση Νοσοκομείου Εκστρατείας στη Ρόδο



Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ», στη Ρόδο.


Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το χώρο όπου έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί το 227 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (227 ΚΙΧΝΕ), στο πλαίσιο της Εθνικής Επιχειρησιακής Αξιολόγησής του, από επιτροπή της Διεύθυνσης Αξιολόγησης του ΓΕΣ.


Για την ενεργοποίηση του εν λόγω Νοσοκομείου Εκστρατείας, που είναι αμιγώς επιστρατευόμενο, προσκλήθηκαν και κατατάχθηκαν έφεδροι ώστε να αποκτήσει την πολεμική του σύνθεση, μία δράση με μεγάλη ιδιαιτερότητα
και πολλαπλές προκλήσεις στη σχεδίαση και εφαρμογή της.




Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε επίδειξη της λειτουργίας του Νοσοκομείου Εκστρατείας, όπως παρακάτω:

- Υποδοχή και Διαλογή ασθενών.

- Διεξαγωγή Χειρουργείου.

- Μετεγχειρητική φροντίδα και παρακολούθηση νοσηλευομένων.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, απεύθυνε χαιρετισμό και πραγματοποίησε ομιλία προς τα στελέχη και τους ασκούμενους έφεδρους, μεταξύ των οποίων τόνισε:


- Το θαυμαστό έργο των λειτουργών του Υγειονομικού Σώματος, οι οποίοι διεξάγοντας έναν «ειρηνικό πόλεμο στο πεδίο της μάχης», διακινδυνεύουν τη δική τους ζωή, για να διασώσουν τη ζωή αυτών που μάχονται στην πρώτη
γραμμή.


- Την υποστήριξη, εκτίμηση και εμπιστοσύνη που χαίρει ο Στρατός Ξηράς, από πολίτες σε όλη την ελληνική επικράτεια, κυρίως όμως από τον τοπικό πληθυσμό των ακριτικών περιοχών.




- Την υψηλή και ενθουσιώδη συμμετοχή του εφεδρικού δυναμικού σε κάθε είδους επιστρατευτική δραστηριότητα.

Διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του Νοσοκομείου και το υψηλό ηθικό, η γνώση της αποστολής και η αγάπη για την Πατρίδα, όλων όσων συμμετείχαν.

Την επίδειξη παρακολούθησαν επίσης, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος και ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ» Υποστράτηγος Γρηγόριος Ρουμάνης.

































Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *