ροή ειδήσεων

ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΙΣΘΕΙ Η ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑΣ



Στους χάρτες που έχω κατασκευάσει για χωρικά ύδατα και ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, τους οποίους και έχω αναρτήσει αρκετό χρόνο πρίν (καθότι και άσχετοι όλοι), χρησιμοποιούνται σημεία στις ακτές και όχι κλειστοί κόλποι. Δεν θα είχα πρόβλημα να το λάβω υπόψη στον υπολογισμό τους.




XΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ

Αν χρησιμοποιηθούν κλειστοί ή ημίκλειστοι κόλποι με ευθύγραμμα τμήματα 24 νμ - τόσο ειναι το μέγιστο - μέσα τους αντί για ακτές, η Αλβανία αυξάνει τα χωρικά της ύδατα!

1. Παρατητηρείστε τι συμβαίνει ΤΟΤΕ "χονδρικά" στις περιοχές (1) και (2) στη φωτογραφία D σε σχέση με αυτό που επιδεικνύεται στη φωτογραφία B.

2. Παρατηρείστε ότι οι επεκτάσεις μέσα στους Αλβανικούς κόλπους δεν τέμνουν κανένα Ελληνικό νησί. Τα 24 νμ έχουν ένα όριο όπου και όταν εφαρμόζονται. Εϊναι γραμμένο κιόλας.

Ο χωρισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας με το τρόπο αυτό έχει 
να κάνει με πρακτικούς λόγους που αφορούν την ευκολία ατο σχεδιασμό ή έχει να κάνει με κόλπους που βλέπουν σε ανοιχτή θάλασσα. Πάντως δεν είναι κάτι νέο. Εχει ξαναγίνει.

ΑΟΖ ΚΑΙ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ

Η ΑΟΖ χωρίζεται ανεξάρτητα απο τα χωρικά ύδατα στα 200 νμ απο τις ακτές.

Το ΤΡΙΠΛΟ σημείο επαφής Τ του χάρτη μου C των ΑΟΖ Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας (δέστε και φωτογραφία Α) που προκύπτει ΑΝ οι ακτές της Αλβανίας δεν προσεγγιζόντουσαν απο σημεία φαίνεται ότι παραμένει αποδεκτό απο την Αλβανία ως έχει.

Με τον φερόμενο διαχωρισμό των χωρικών υδάτων, η περιοχή (3) πάει στην Αλβανία σαν ΑΟΖ και η περιοχή (4) στην Ελλάδα. Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα με αυτό (αν έχω καταλάβει σωστά τα όσα φαίνονται στο χάρτη).

Η υφαλοκρηπίδα αυξάνεται και αυτή στα 200 νμ και υπο συνθήκες και στα 350 νμ. 

Αυτό δεν σημαίνει



1. ότι η Τουρκική υφαλοκρηπίδα φτάνει στη Κρήτη ή κάτω απο τη Κρήτη (ας μάθουν μαθηματικά αν δεν ξέρουν), αφού για να χαραχθούν τα όρια απαιτείται ταυτόχρονη αύξηση των ορίων απο κάθε ακτή (το έχω εξηγήσει).

2. ότι τα Ελληνικά νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα επειδή το έχει όρεξη η Τουρκία.

3. ότι χωρικά ύδατα δεν έχει η Ζουράφα, παρά μόνο οι κατοικημένες περιοχές.

4. ότι η Τουρκία μπορεί να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο απο τη στιγμή που έχει υπογράψει συμφωνία μή επίθεσης και επιλογής του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης για επίλυση των διαφορών της. Το γκαου-γκάου να το σταματήσει. Υπάρχει και ένα όριο.

Μετα την οριστικοποίηση της συμφωνίας θα επανέλθω.












Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *