ροή ειδήσεων

Μην Πληρώνεις Ποτέ για Αποσκευή σε Πτήση

Να θυμάσαι ότι ποτέ δεν χρειάζεσαι ρούχα για περισσότερες από επτά μέρες – και χωράνε εύκολα σε μια χειραποσκευή.



Μόνο οι δισεκατομμυριούχοι εταιρειών τεχνολογίας, οι τύποι που παίρνουν πάρα πολλά πράγματα μαζί τους χωρίς λόγο και όσοι κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια, πληρώνουν για αποσκευές σε πτήσεις. Το να τσεκάρεις βαλίτσες δεν σημαίνει μόνο ότι πρέπει να περιμένεις στην ουρά για το drop-off της αεροπορικής εταιρείας, αλλά και όταν φτάσεις στον προορισμό σου, θα πρέπει να περιμένεις για να την παραλάβεις. Αντί να ξεκινάς μια ώρα νωρίτερα τις διακοπές σου, κάθεσαι και βλέπεις τις βαλίτσες των άλλων να γλιστράνε αργά στον ιμάντα, ελπίζοντας να μη χάθηκε η δική σου. Στο μεταξύ, πρέπει να δώσεις έναν σκασμό λεφτά, που δεν τα βγάζεις και εύκολα, σε μια αεροπορική που ήδη σου έπιασε τον κώλο για το εισιτήριο.



Αν αυτά δεν σου φαίνονται αρκετά για να μην παίρνεις βαλίτσα μαζί σου, υπάρχει και το έξτρα προνόμιο ότι αν ταξιδεύεις μόνο με χειραποσκευή, έχεις επιπλέον ευελιξία και την ασφάλεια ότι αν η πτήση σου καθυστερήσει ή ακυρωθεί, ή αν οι πτήσεις σου δεν έχουν πολύ χρόνο μεταξύ τους, εσύ θα έχεις συνέχεια τα πράγματά μαζί σου και δεν θα είναι παρατημένα σε μια αποθήκη του αεροδρομίου.
Χρεώσεις, χρεώσεις, χρεώσεις

Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, οι αεροπορικές εταιρείες αυξάνουν σταθερά τη χρέωση για τις αποσκευές. Στις ΗΠΑ, οι American, United, Delta, Air Canada, Spirit, Allegiant, WestJet, και η JetBlue χρεώνουν 30 δολάρια για την πρώτη βαλίτσα και ακόμη περισσότερα για τη δεύτερη (οι περισσότερες ζητάνε 40), αλλά και στην Ευρώπη τα πράγματα δεν είναι καλύτερα – υπολογίστε γύρω στα 20 ευρώ.


Γιατί ανεβαίνουν συνέχεια οι χρεώσεις; Σύμφωνα με ένα στέλεχος των αερομεταφορών, αυτό συμβαίνει επειδή οι αεροπορικές εταιρείες μεταβιβάζουν τα κόστη των αυξημένων τιμών καυσίμων στους πελάτες. «Οι τιμές των καυσίμων ανέβηκαν 33% φέτος», εξήγησε νωρίτερα μέσα στη χρονιά o CEO της JetBlue, Robyn Hayes. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες διασφαλίζουν ότι οι πελάτες με πρόγραμμα επιβράβευσης μπορούν να δίνουν δωρεάν τις αποσκευές τους, όμως αν δεν είσαι από αυτούς, είναι σαν να μη θέλουν καθόλου να δώσεις τη βαλίτσα σου – και ίσως πρέπει να πάρεις το μήνυμα.

Πώς να ετοιμάσεις τη χειραποσκευή σου

Το Ίντερνετ είναι γεμάτο με οδηγούς για το πώς να ετοιμάσεις αποτελεσματικά τη χειραποσκευή σου. Σοβαρά, γκούγκλαρέ το, αλλά τα περισσότερα άρθρα καταλήγουν στο εξής: το κόλπο είναι να είσαι τρομερά ρεαλιστής ως προς τις ανάγκες σου σε ρούχα. Εκτός από μαγιό και βερμούδες, αν κάποιο ρούχο δεν το φοράς γενικά, μάλλον δεν θα το φορέσεις ούτε στις διακοπές. Φυσικά, εξαρτάται και από τη φύση του ταξιδιού σου: Οι διακοπές για σκι χρειάζονται πιο ογκώδη ρούχα, ένα ταξίδι για δουλειά χρειάζεται κοστούμι ή γόβες, ενώ για τις χαλαρές καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να χρειάζεσαι μόνο δυο μαγιό και δυο καπέλα.



Να θυμάσαι ότι ποτέ δεν χρειάζεσαι περισσότερα ρούχα, απ’ ό,τι για επτά μέρες. Αν το ταξίδι σου είναι μεγαλύτερο, μπορείς να τα πλύνεις στο μπάνιο του ξενοδοχείου ή να αναλάβει το ξενοδοχείο το πλύσιμό τους. Μια φίλη που ακολουθεί πιστά τη μόδα πήγε για σαφάρι στην Αφρική για δυο βδομάδες, μόνο με μια χειραποσκευή - οπότε όλα είναι δυνατά. Το κόλπο είναι να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον χώρο στη χειραποσκευή, παίρνοντας μόνο τα απαραίτητα και όχι έξτρα επιλογές. Χρειάζεσαι τέσσερα μπλουζάκια, δυο παντελόνια, ένα πουλόβερ ή μπουφάν, εσώρουχα, κάλτσες, αθλητικά παπούτσια, άλλο ένα ζευγάρι παπούτσια, καλλυντικά σε travel size και τέλος. Φόρα τα πιο ογκώδη (μπότες, φούτερ) στο αεροπλάνο και έφυγες.
Τα μείον του να μην έχεις αποσκευή

Το μείον στο να ταξιδεύεις μόνο με χειραποσκευή είναι ότι δεν μπορείς να πάρεις σπίτι ένα κιβώτιο κρασιά ως σουβενίρ. Δυστυχώς, για κάποιο λόγο είναι δύσκολο να στείλεις κάπου κρασί, μπίρα και άλλα αλκοολούχα. Λόγω κάποιων διατάξεων που συνδέονται με την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, δεν μπορείς να το κάνεις μέσω του ταχυδρομείου των ΗΠΑ, όπως και μέσω UPS και FedEx.

vice

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *